GDS profil: Christian Bakkerud, Norge

Christian Bakkerud (f. 1989) har bare en ting å si om «Gatebil Drift Series» 2018: Revansj! For etter en overbevisende bra start på fjorårets sesong med 2. plass på Vålerbanen GDS R1, stilte problemene seg i kø for Norgesmesteren i drifting fra 2016. Allikevel ble det en sterk 2. plass i NM og totalt nummer 7 i «Gatebil Drift Series».

LINK: Se alle deltakere i GDS 2018


LINK: Om Gatebil Drift Series 2018.

STARTET MED BILCROSS
Christian startet med å kjøre bilcross junior fra 2005 til 2008, før det tilfeldig ble drifting i 2012. Han vant begge Powerdrift semi-pro løpene han deltok i, noe som gav blod på tann for mer drifting! I 2013 ble det steget opp i pro-klassen, men en 5. plass sammenlagt i Powerdrift. I 2014 ble det ny motor med mer effekt, og den første løps-seieren kom i pro-klassen. Men tekniske problemer ødela mye for resten av sesongen, og en ny 5. plass totalt. 2015 ble det friår med hus-bygging, men i 2016 var det igjen full satsing på drifting, noe som ble belønnet med tittelen ‘Norgesmester i drifting’. I 2017 ble det altså 2. plass i NM og nummer 7 totalt i Gatebil Drift Series.

OPPGRADERING TIL 2018
Denne vinteren har team Christian Bakkerud Motorsport jobbet mer enn noen gang med å forbedre bilen. Etter store kjøleproblemer i hele 2017, ble hoved fokuset nettopp dette. Radiator er flyttet bak, og ny og større intercooler har gjort att over 1 meter med intercooler-rør er kortet inn. I tillegg har grenrør fått såkalt ceramic coating for å senke strålevarme i motorrom. Det er lagt opp nytt komplett elektrisk anlegg, hvor gamle synder og potensielle feil er luket bort. I tillegg har bilen fått Wisefab V2 kit og ny tannstang. Westlake dekker.

OM BILEN
Christian kjører en Nissan Cefiro A31 med hjemmelaget body Kit og stor Rocket Bunny spoiler. Motoren er en Chevrolet Performance LS3 som ble kjøpt fabrikksny i 2014. Senere er denne bygget opp med smidd innmat og Procharger D1sc kompressor-kit. Effekt ved 1 kilo ladetrykk er 665 HK og 820 NM målt på hjulene. I 2018 vil bilen bli kjørt på Maxxol E100. Bilen har en 5-trinns sekvensiell girkasse fra Samsonas og en BMW 210 bakdiff. Chassis har Feal Suspension coilovers, Wisefab V2 front-kit, Wisefab bakstilling og Skyline GTR bremser foran og bak. Hele bilen utenom fremdører og tak er laget i glassfiber, og alle ruter er av Lexan.

TEAM C. BAKKERUD MOTORSPORT
– Teamet er ofte begrenset antall, grunnet lange reiseveier, forteller Christian. – Fast mekaniker for sesongen er Eirik Angeltvedt, som har vært med og jobbet på bilen i over 250 timer i vinter. Uten Eirik hadde ikke bilen vært i nærheten av den stand den har blitt! Ellers består Teamet av samboer Suzanne Vik, som sørger for alt av detaljer blir husket, men også passer våre to barn på 4 og 8 år. Svigerfar Magnar Vik stiller opp og bidrar som altmuligmann, og i tillegg vil Knut Byrkje være med så ofte han kan, når han ikke kjører selv.


Christian Bakkerud (i blå kjøredress) kjører for NMK Bergen og er selvsagt medlem av Bergen Drift Team, som stiller med totalt 3 førere i Gatebil Drift Series 2018. For i tillegg til Christian kjører både Ørjan Nilsen (hvit dress nede til høyre) og Kim Søndergaard (sort kjøredress), som begge to vant et løp i GDS 2017. Bildet over er fra GDS R1 på Våler 2017 hvor Kim Søndergaard vant og Christian Bakkerud ble nummer 2.

SPONSORER 2018:
Måkestad Byggservice, Angeltvedt Transport, Hackit, Informativ, HD Maskin & Entrepenørservice, Bergen Liftservice, Tertnes Maskin, Lakkspesialisten, Ravenol Norge, Automatgearservice, QWT, Bratland Byggservice, Byggmester Knut Henanger, Reknes Byggjevarer LL, RFS Performance, MPS Micropaint, Møn Transport, Westlake.

Firmaer som har lyst til å sponse/ kjøpe reklame på bilen til Christian Bakkerud kan ringe 988 78 583, eller send mail til christian_bakkerud@hotmail.com

INSTAGRAM: Instagram.com/c_bakkerud/

FACEBOOK: Facebook.com/christian.bakkerud

LINK: Om Gatebil Drift Series 2018.

DIV BILDER FRA 2017: (Bilder og filmer fra 2018 vil bli postet her fortløpende mellom hele sesongen).

 

LINK: Om Gatebil Drift Series 2018.