Gatebil planlegger ‘no limit’ driftingserie!

Det nærmer seg Gatebil på Vålerbanen 26-28 mai, og samtidig premiere på «Gatebil Drift Series» hvor både NM og SM i drifting inngår. Dette er en ny serie som Gatebil har ambisjoner om at skal eksistere og vokse i mange år, samtidig som at den vil gi et stort løft for drifting-miljøet i Norge og Sverige. I tillegg planlegger vi en egen “klasse” med et eget reglement, med utgangspunkt i racingklassen «Gatebil Extreme».

Når man kjører et Norgesmesterskap eller et Svensk mesterskap er det viktig at det er regler for hvordan bilene skal bygges, ut over alle obligatoriske krav til sikkerhet. Dette bl.a. for at bilene skal være så like som mulige, slik at ingen kan bygge biler som har et mye større konkurransefortrinn enn andre og dermed vanskeliggjøre rekruttering.

Det Gatebil prøver å få til er derimot en egen “showklasse” for de som ønsker å gå enda lenger og bygge bilen akkurat slik de ønsker. Rørramme, karbon-karosseri, 1500 hester, firehjulsstyring… Hva som helst. Med utgangspunkt i de tekniske reglene til racingserien «Gatebil Extreme», planlegger vi derfor en show/ driftingserie vi kaller for «Gatebil Extreme Drift Series».

«Gatebil Extreme Drift Series» er planlagt startet fra 2018, men Gatebil vil forsøke å gjennomføre en form for prøveløp med kanskje en «Top 8-stige» allerede på Gatebil Rudskogen og/eller Gatebil Mantorp i september 2017.

Gatebil påpeker derimot at det fortsatt er en god del som må på plass før “serien” blir en realitet. Mer informasjon kommer…..

LINK: Les mer om Gatebil Drift Series