16 gode grunner til å dra på Gatebil til helga!

Førstkommende helg den 6-9 juli, braker det løs med 4-dagers Gatebil-festival på Rudskogen Motorpark i Østfold.

På torsdag er det trening og kvalifisering til Super 3. Fredag morgen begynner frikjøringen, som i år deles inn i 3 nye klasser. Her blir det kjøreheat både for de som vil kjøre spor og de som vil drifte. 30-40.000 hester stiller til start i Gatebil Extreme, og i år er det tellende «race» både lørdag og søndag. Lørdag kveld stiller 100 biler til start i «VM i breisladd», og søndag kjører de 20 beste finale. På den store gokartbanen er det utstilling med premiering lørdag kl. 16:00, og på campingen er det selvsagt Aftertrack- party både fredag og lørdag kveld fra 22:00. Velkommen!

1. BANEKJØRING ER FOR ALLE:
Det er en myte at Gatebil er kun for driftere. Vi setter alltid av masse tid til frikjøring, som nå kalles “Straigt line” som er forbeholdt dem som ønsker å kjøre på banen uten å sladde. Her er alle velkommen, uansett bil type, om den er ny eller gammel. Publikum elsker å se varierte biler på banen, så her er det bare å dukke opp. Bilen må selvsagt gjennom teknisk kontroll før den slippes utpå, slik at vi vet at den oppfyller alle krav for banekjøring. Det er mange timer med banekjøring totalt. Se tidskjema her.

2.FOLKEFEST OVER 4 DAGER:
I år starter vi festivalen allerede torsdag 6 juli. Det vil si det blir langweekend på Rudskogen, sammen med nesten 50 000 andre som er like interessert i bil, motorsport og party! Hvorfor ikke starte sommerferien din på Norges feteste festival? Det blir garantert en helg med mange opplevelser og kanskje du blir bedre kjent med nye folk!

9. UNIK DRIFTING KONKURRANSE, GATEBIL SUPER3:
Først ut på programmet er vår store nyhet som kom i fjor, Gatebil Super3! Her er det mange team som har meldt seg på, og her gjelder det å kjøre tett sammen. Dette kan du få med deg allerede fra første dag i festivalen, treningen starter på torsdag klokken 15:00 og utover kvelden blir det kvalifisering. Les mer om påmelding og hvem som skal delta HER.

2. FÅ DEG ET PAR MORSOMME RUNDER PÅ BANEN:
Har du ingen bil, men har kjempe lyst å kjenne på hvordan det føles å drifte gjennom alle svinger, puste inn blårøyken som siger inn gjennom vinduer og svette litt ekstra under en kjøredress? Da er Rudskogen stedet. GATEBIL’s gromme taxier tar deg og vennene dine med på en ellevil kjøretur for 600,- per person. Dette er super populært, så book deg tid allerede når du ankommer banen. Det er også massevis av andre biler du kan spørre om å få sitte på med. Husk at du må ha hjelm og flammehemmende dress på deg når du sitter på med andre, men på våre taxiturer får du dette lånt av oss.

3. LEV LIVET PÅ CAMPEN:
Ingen ordentlig festival uten å bo i telt eller campingvogn! På Gatebil er det en rekke camper som ligger  rundt området. Campen åpner torsdag morgen 6.juli klokken 09.00. Da er det bare å parkere campingvogna/teltet og komme i Gatebil-stemning! I år blir det enda flere dusjer og toaletter, slik at du skal alltid ha muligheten til å føle deg fresh. Velkommen!

4. MØT VÅRE FLOTTE PIT-GIRLS:
Jentene våre vil være til stede under premiering, på Aftertrack og i depot. Er du heldig kan du få ta bilde sammen med dem. Er du ei sporty jente og kunne tenke deg å jobbe som Gatebil-pit girl på fremtidige festivaler? Da må du melde på deg vår  Gatebil Pit Girl  kåring som vil skje lørdag 8.juli på Aftertrack .  Mer om påmelding finner du HER. 

6. TV2 ZEBRA LAGER SESONG 3 AV GATEBIL-TV:
Det blir enda mer Gatebil å se på TV2 fremover, og det blir selvsagt fullt fokus for film-folka å dokumentere alle spennende historier, sjåfører og hendelser gjennom helgen. De sørger for god vinkling og ikke minst bra underholdning. Dem vil også sørge for at det blir sluppet flere klipp på Gatebil’s Facebook gjennom helgen og de påfølgende dagene.

7.  GATEBIL ÅRBOK 2017:
Det fotograferes mye gjennom helgen hos Gatebils fotografer. I dagene etter helgen vil flere tusen bilder havne i vårt store bildegalleri på vår hjemmeside, og mange av disse blir også plukket ut til vår årlige fotobok. Her blir bilder med en kort historie presentert fra alle festivaler. 2017 boken blir lansert til høsten, og da kan nettopp dine Instagram bilder få plass. Det kan være lurt å tagge bildene dine fra festivalen med #gatebil #gatebil2017 #gatebilsuper3 #gatebilextreme for at vi skal fange dem opp, kanskje nettopp ditt bilde havner på trykk! Vi ønsker oss særlig bilder av folk som har det hyggelig på Gatebil!

8. MYE ACTION I DEPOT:
Det er ikke bare på banen det er action, i depoet som alle kan vandre fritt i,  og det skjer det mye! Her skrus det på biler omtrent døgnet rundt.  Det er en unik atmosfære i gatene på Rudskogen. Mellom alle teltene til sjåførene, er det også store og små stander som selger alt fra solbriller, kjøreutstyr til tatoveringer. Standene er i hovedsak i nye depot (nærmest inngangen)

10. SMÅ BARN ER VELKOMMEN:
Skap gode minner med dine småtroll. GATEBIL-festivalene er også ideelt for familier som er innom på dagsbesøk eller dere kan bo på familiecampen som går rolig for seg. Har du småtasser som er interessert i bil, er dette et “must” å oppleve. Pga støy kan vi anbefale at de minste bruker øreklokker i nærheten av depot og bane.

11.BLANK OG FIN?
Da er det bare å rulle inn på gokart-banen og parkere vogna der. Våre flinke dommere vil gå runder på lørdag og bedømme biler. Hvem vinner beste Europeiske, eller Show & Shine? Det finnes flere klasser, og det er muligheter for å vinne flere priser. Still ut bilen din du også, vi har plass til ca 400 biler! Vinnerne kåres lørdag klokken 16:00 ved Gatebil shoppen.

12. TETT I TOPPEN I GATEBIL MAD-CROC EXTREME:
Det kjøres to serier med de aller kjappeste og mest ekstreme bilene i Gatebil-miljøet, og hittil i år har det vært en thriller mellom Kai Roger Bakken og svenske Robin Jonasson.  KRB leder an i “Time Attack” og Jonasson leder i “Race”, vil det bli noen endringer på dette etter løpene på Rudskogen til helgen? Det kan jo selvsagt bli noen andre som kan hevde seg. Eivind Bekkeli i Eni Aquila vant overlegent på Mantorp Park, og sikret seg noen verdifulle poeng i serien.  Vi tror dette blir enormt spennende! Det vil foregå løp både fredag, lørdag og søndag!

13. EN AV VERDENS RÅESTE DRIFTERE ER PÅ PLASS
Vi trenger ikke lete lenge for å finne gode nok sjåfører til å lage show. Fredric Aasbø som har Rudskogen som sin “hjemmebane” er på plass gjennom hele helgen. Han har selvsagt med seg postere til å signere til store og små fans. 

14. MONSTER ENERGY AFTERTRACK: “Loveshack” kommer! Du har neppe opplevd et skikkelig Afterski-party om det ikke var Loveshack som sto på scenen! For et mer energisk og helproft party-band finnes ikke! I alle fall ikke i Norge. I 2017 har vi sikret oss den svenske DJ’en Jonas Vogel til å være fast hus-dj på alle årets festivaler, i tillegg kommer “Katastrofe!” og “STAYSMAN & LAZZ”. Kort fortalt, dette blir noen kvelder med mye bra på scenen! Alle med festivalbillett kommer også inn på aftertracken.

15: EXTREME DRIFTINGBILER – FRA UTLANDET
Det finnes flere ekstreme biler som over for drøye for driftingserier, men på Gatebil er disse selvsagt velkommen. Vi kan blant annet nevne Monster Energy fører; Baggsy med Nissan GT-R, og Michel Rayes fra Team Ponydrift  fra Sverige som vil komme med sin helt sinnsyke Ford Mustang til Rudskogen. Dette vil du ikke gå glipp av!

16. SIST OG IKKE MINST; DET ER MELDT SOMMER!
Pakk med deg t-shirts, shorts, solbriller og kjølebag for på Gatebil blir det sommertemperaturer og deilig stemning. Ta med deg alle vennene dine og sett kursen mot Rakkestad kommune i Østfold. Billetter kan enkelt kjøpes på forhånd, disse vil du da ha tilgjengelig på mobilen din når du ankommer inngangen. Enkelt!