GRUPPER FOR BILINTERESSERTE TAR AV PÅ NETTET

Grupper på Facebook har lenge vært en måte å connecte med likesinnede. Også for bilinteresserte er det mange muligheter for å engasjere seg og dele kunnskap og interesse digitalt.

Tekst: June Elise Marlén

I det siste har det dukket opp spesielt to grupper som bidrar til å løfte norske bilprosjekter frem i lyset. Gruppen som har hatt desidert raskest vekst er “Norske ombygde veteranbiler” (NOV) . Siden gruppen ble startet 8. januar i år, har medlemstallet eksplodert og passert svimlende 26.000. Her kan medlemmer poste bilder og info om sine egne bygg, både gatebiler, banebiler og utstillingsbiler. Medlemmer melder om “sinnssykt mye tøffe biler” inne på siden. I tillegg postes info om relevante bilrelaterte events.

Her er noe av det du kan finne på siden:

– Vi ønsket å opprette en side hvor alle kan få dele sin bilinteresse, sier Thomas Korneliussen, som er en av dem som administrerer NOV.

– På andre grupper er det mye diskusjon om hvorvidt man kan vise frem veteraner som ikke er originale. Mange har sett seg lei det såkalte “originalpolitiet”, men i vår gruppe kan alle vise frem sin veteran, om den er original, ombygd, “ragga” eller rånebil.

Slår ned på ufin oppførsel

Det var Marius Kismul som opprettet gruppen. Marius selv er opptatt med oppstart av Agder Industrilakk, så med seg har han fått tre andre administratorer som skal sørge for ro og orden i gruppen. I tillegg til Thomas er det Per Arne Grimsby og Geir Furuseth.

– Vi luker ut usaklige innlegg og kommentarer, forteller Thomas.

– Responsen har vært helt enorm. Fra dag én har alle vært veldig positive og bidratt med sine prosjekter.

Bidrag forutsetter at bilen er 28 år gammel, eller eldre. Ellers kreves ingen ting annet enn at du som medlem opptrer på en hyggelig og respektfull måte overfor andre medlemmer.

Gruppe for modifiserte biler

Også i gruppen “MODIFIED” har medlemstallet rast i været. Denne gruppen er for alle som liker å modifisere bilen sin. Gruppen ble til etter at grunnlegger Geir Furuseth, som også er administrator for NOV, så et mulig behov for en gruppe som er helt merkeuavhengig. Etter en samtale med Marius Kismul ble det besluttet å danne MODIFIED.

Her er noe av det du kan finne på denne siden:

Selv er Furuseth opptatt av biler som skiller seg litt ut fra mengden og kjører en sterkt modifisert off-road Jeep Rubicon på 37 tommers hjul til daglig.

– Siden min interesse sort sett er fete 4×4 og sportsbiler av typen Porsche, var det naturlig å få med en gammel bekjent, Gøran Dybdal, som er nærmest som en guru å regne når det gjelder japanske sportsbiler. Han er også admin, og det er en glede å ha han med på laget, uttaler Furuseth.

Anders Steen Thoresen, som har bakgrunn fra Audi VW Klubb Norwegen, har også blitt med og bidrar til å holde god orden i gruppen. Superfotograf og filmskaper Ruben Uno Normann vil med tiden bidra med sine ferdigheter og kunnskaper.

Inspirert av Gatebil

MODIFIED er en gruppe for modifiserte personbiler, heftige sportsbiler eller fete 4×4, biler med særpreg i form av senkesett, hevesett, store hjul, ombygging og clean look.

– Vi har allerede fått forespørsel om det kan bli aktuelt å arrangere et MODIFIED-treff, så om interessen blant medlemmer er stor nok, skal vi ikke utelukke det i fremtiden, opplyser Furuseth, som til daglig driver minicaravan.no.

Thomas og Geir er enige om at også Gatebil har motivert til oppstart av Facebook-gruppene.

– Gatebil har vært en inspirasjon for mange av oss, bekrefter Thomas.

– Når stjernene man følger på Facebook og Instagram menger seg med fansen, åpner panseret og gir tips til oss “vanlig dødelige”, så er det klart at det bidrar med stor inspirasjon.

Her er andre sider du kan bli medlem av som bilinteressert på Facebook (som ikke har med kjøp og salg å gjøre):

– – – – – – –

Publisert 22. januar 2020.

NEXT GATEBIL: