Gundersen fortsetter som Gatebil-partner

Torsdag 11.04.2019: June Elise Marlén

Gundersen Motorsport er Gatebil sin mest trofaste partner og har vært med hvert år siden 2002!

– Konseptet Gatebil er kult, og en viktig møteplass for motorsport-interesserte i Norge og Sverige, uttaler daglig leder og innehaver av Gundersen Motorsport, Birger Gundersen.

– Gundersen og Gatebil har på mange måter gjort hverandre gode og vokst sammen i de 16 årene samarbeidet har eksistert.

Ny nettside

Gundersen Motorsport leverer det du trenger til å drive med motorsport og har nettopp lansert ny nettside med over 9.000 artikler.

– Nettsiden er et satsingsområde som er viktig, og veldig i tiden. Vi har alltid vært på nett, men nå vil vi få enda fler artikler ut, opplyser Birger, som innrømmer at det er et ganske tidkrevende arbeid.

– Ja, tenk deg så mye spesialgreier som skal presenteres og forklares med tekst og bilder, påpeker han.

Besøk Gundersen Motorsport på nett

Hadde etterspørsel

Gundersen Motorsport har eksistert siden 1994. Utgangspunktet for oppstarten av bedriften var Birgers egen motorsportkarriere som nådde sitt høydepunkt på midten av 90-tallet.

– På den tiden var ikke motorsport så stort som det er i dag. Man hadde heller ikke tilgang på utstyr og deler via internett, så jeg som hadde mange kontakter i miljøet fikk stadig spørsmål om å skaffe det ene og det andre, alt mulig rart, forteller Birger.

Og Birger skaffet det meste. Og ryktene begynte å gå. Flere og flere visste hvem de skulle kontakte for å få utstyret og delene de var på jakt etter. Det var på tide å starte opp en bedrift.

Norgesmester

På et møterom hos Gundersen Motorsport står et bord overfylt av pokaler. I et og annet hjørne, og på en hylle her og der, står det også premier og pokaler. Dette er minner fra Birgers motorsportkarriere, som var stor på 90-tallet.

– Jeg har kjørt i alle mulige grener, men mye har dreid seg om rally, sier Gundersen. Han ble Norgesmester flere ganger på slutten av 90-tallet og kjørte også mye i utlandet.

-Karrierens høydepunkt var nok da jeg vant en klasseseier i VM i rally i 1988, helt på begynnelsen av karrieren.

Motorsport for alle

I dag har motorsport blitt et vidt begrep og omfatter flere klasser og grener enn for bare et par tiår tilbake.  Proporsjonalt med dette har etterpørselen i markedet også vokst kraftig.

– Kjernen i det vi driver med er selvsagt motorsport, redegjør Birger.

– Hovedfokuset er hardcore motorsport, men vi selger også en del merchandise-ting som fritidssko, gensere, caps og klistremerker.

Viktig marked

Allerede i 2002 skjønte Birger at Gatebil kom til å bli stort, og at han ville nå mange mennesker om han fikk vist seg frem her. De første årene kom han med sin lille henger uten intensjon om å selge noe som helst. I dag er det et stort opplegg rundt Gundersen Motorsport og de gjør Gatebil-helgen til en bedre opplevelse for mange, både publikum og team/førere.

– Gatebil er et viktig marked for oss og en god mulighet til å få vist oss frem til til den vanlige hopen, bekrefter Birger.

Nye lokaler

For to år siden hadde Birger behov for mer arbeidskraft, og fikk med seg Aiman Timraz som salgssjef og medeier. Birger og Aiman kjente hverandre fra rally-miljøet, hvor Aiman var mekaniker for Petter og Henning Solberg, to av Birgers argeste konkurenter. De traff hverandre første gang i Libanon i 1996, da Birger kjørte Middle East Championship.

Aiman er faktisk også Norgesmester. Han ble Norgesmester i Historisk Racing i 2015, der han kjører den dag i dag,  med sin Ford Escort RS 1800 BDA.

Samarbeidet mellom Birger og Aiman fungerer helt optimalt, og med seg på laget har de også fått en kvinnelig salgsmedarbeider, Anja Moen.

Med flere ansatte ble mulighetene større, og bedriften trengte følgelig mer plass. I 2017 flyttet de derfor inn i lyse, romslige lokaler mer sentralt på Alnabru i Oslo, hvor de nå har over 1500 kvadratmeter å boltre seg på.

Har ekspertise

Et stort utvalg av varer står fremme i butikken. Hylle opp og hylle ned med fritidsklær, kjøredresser, sikkerhetsutstyr, ratt, stoler og nær sagt alt man måtte trenge av deler:

– Vi selger mye sikkerhetsutstyr, både til førere som kjører på lavbudsjett og til de som kjører profesjonelt, opplyser Birger.

–  Man kan jo finne alt på internett, men jeg tror grunnen til at vi selger så bra er at vi har ekspertise og vet hva vi snakker om.

– Det betyr også mye for for folk at de kan komme innom, se, prøve og sammenligne før de kjøper, i hvert fall når det gjelder utstyr og sikkerhet, tilføyer Aiman.

– Det er forøvrig mye falske varer ute på Ebay og Alibaba, og mye som ikke er godkjent. Hos oss får man god hjelp til å finne riktig og godkjent utstyr.

Anja kommer frem fra bak disken og viser frem hjelmer og kjøreutstyr som har kommet i nye farger, blant annet lilla og rosa, som flere jenter har valgt å gå for:

– Men jeg kjenner også gutter som har valgt disse fargene, og det er veldig kult, påpeker Anja.

– Da skiller man seg litt ut, og kanskje blir man lagt litt ekstra merke til?

Stiller opp

Gundersen Motorsport har planen klar for Gatebil-sesongen 2019, og lover at de stiller opp som alltid. De fleste er vant til at det er hit man kan gå når det brenner.

– Ja, vi fikser mye utstyr når folk trenger det. Eksos, slanger, væsker og koblinger, pluss at vi hjelper en og annen som ikke kom gjennom teknisk kontroll, sier Birger.

– Det er mye jobb, men hyggelig og viktig å ha denne kontakten med miljøet. Jeg tror også vi gleder mange.

Gundersen Motorsport leier også ut kjøredresser til publikum, et supert tilbud til deg som kanskje får en mulighet til å testkjøre bilen til en kompis, eller sitte på med ei venninne. For to år siden ble det nemlig påbudt å ha kjøredress på bane. Alle dressene du kan leie hos Gundersen er godkjente, og du betaler for timesleie eller dagsleie.

Kjøp billetter til Gatebil i 2019!

– – – – – –