Håper på plass i GDS

Petter Elnes har gjort seg bemerket på resultatlistene de siste par årene. Nå håper han muligheten til å måle krefter mot de store gutta i GDS vil by seg neste sesong.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Det er åtte år siden Petter kjørte på Gatebil for første gang som 20-åring. Siden har han deltatt hvert eneste år.

– Gatebil er den største bilfestivalen i Norge og et fantastisk arrangement, sier han.

– Det er et supert opplegg for bilkjøring, i tillegg har man muligheten til å ta seg en fest på kveldstid. Og så er det et sted man blir kjent med nye mennesker som deler den samme interessen for bil og motor.

Her er Petter Elnes sammen med Olav Haugen Hasdal (til venstre) og Simon Gjerløw:

Foto: Femmerpix

Petter kommer fra Oslo og begynte å skru båtmotorer da han gikk i 10. klasse. Derfra utviklet interessen seg videre til bilbygging, og i 2011 bygde han sin første bil, en BMW E30. Seks år senere bygde han en BMW F80 M3, som han fortsatt kjører i dag.

– Det var ingen i familien min som drev med bil, men pappa har etter hvert blitt med meg som en god støttespiller i garasjen, forteller Petter.

– Det har blitt mange sene kvelder der ute. Han var også med på å bygge den bilen jeg kjører nå.

– Jeg valgte denne BMW’en først og fremst fordi den har fire dører og er servicevennlig. Det er god plass om noe skal gjøres. Og så liker jeg utseendet på bilen veldig godt, sier Petter.

Da han hadde bestemt seg for hva slags bil han ville ha bestilte han like godt et helt nytt chassis gjennom GS bildeler i Oslo. Så bygde han den altså opp sammen med pappa og et knippe gode venner. Sesongen 2017 sto den ferdig.

Foto: ADphooto

I år leverte Petter bedre resultater enn noen gang, noe som er en klar indikasjon på at byggeprosjektet har vært vellykket. På Gatebil i juli fikk han tredjeplass i Breisladden, på E30 meet fikk han andreplass i en tilsvarende konkurranse og han fikk i tillegg utmerkelsen Best in Show (bane) under BMW Car Club Norway’s arrangement på Rudskogen, også i år.

Videre er planen å utvikle bilen til å bli enda mer servicevennlig. Nøyaktig hvordan dette skal oppnås er fortsatt litt uklart. I tillegg må Petter ta en gjennomgang for å forsikre seg om at alt er i orden før sesongen 2021.

– Jeg håper jeg får deltatt i hvert fall ett løp i GDS. Det hadde vært gøy å menge meg litt med de store gutta og få mer setetid i litt større konkurranser, medgir Petter.

– Men det viktigste er fortsatt å ha det gøy!

Du kan følge @elnesmotorsport_747 på sosiale Instagram.

SPEC. PETTERS M3:

Bil: BMW F80 M3

Årsmodell: 2017

Motor: Toyota 2JZ

Effekt: 1.000 hk. / 1.300 Nm.

Drivverk: Samsonas girkasse, BMW 210 diff.

Understell: Sviktstål akslinger, M Performance bremser foran og bak

Innvendig: Linnerud bur, selvlaget dashbord, OMP stoler

Body: Original

Hjul: GSP 2002

Sponsorer: BK anlegg AS, Runes motorservice, JCS Race Technology, Fuse Fuel Norway, Desse of Switzerland, Byggpartner Angermo AS, Streets of Bangkok

– – – – – –