HVEM VINNER JENTE-DUELLEN I GDS?

I kveld kjører 24 deltakere kvalifisering til GDS-løpet på Gatebil på Rudskogen. To av dem er jenter.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Iren kjørte GDS også i fjor, men kvalifiserte akkurat ikke. I år håper hun å kunne gjøre om på dette, og havne over streken etter kvalifiseringsrundene.

– I år er definitivt målet å komme meg opp blant topp 16, konkluderer Iren.

– Så tar jeg det egentlig bare derfra.

Foto: Ronny Skaug

At Iren kan drifte godt nok til potensielt å kvalifisere er det ingen tvil om. Spenningen er imidlertid stor knyttet til hvorvidt bilen hennes kan levere. På Gatebil i juli takket nemlig motoren for seg, etter det som trolig var registerreimstrammeren som ga seg og rev med seg en del annet i toppen.

– Jeg trodde virkelig sesongen var over, forteller Iren.

– Men takket være Tor-Anders Ringnes, Dan Kristian Kartnes og Magnus Aarflot, som fikk med seg noen folk og bygde opp igjen motoren, i all hemmelighet, mens vi var på ferie, så er vi forhåpentligvis klare for fight igjen. Men bilen er ikke testet etter at den ble bygd opp igjen, så vi må bare krysse fingrene.

Iren kjører en Nissan S14a med Toyota 2JZ rekkesekser, 710 hester:

Foto: Photo Peaqk, Wennevold Photography

For Hunter Taylor er dette den første konkurransen hun deltar i, og hun har ingen ambisjoner om å vinne. Målet blir å ha det gøy og lære mest mulig.

– Først og fremst deltar jeg for å terpe konkurranse-mindset, å forholde meg rolig og fokusert under kjøring. Og så trenger jeg å øve mer på chase, forklarer Hunter.

Foto: Henrik Oulie Media

– At jeg skulle delta ble bestemt i siste minutt, så jeg har ikke forberedt meg på noen annen måte enn noen få chase-runder på Gatebil i juli.

Hunter kjører en Toyota Supra med en 2JZ GTE VVTi motor, 600-800 hester (low boost/high boost switch). Bilen har ny livery for året:

Bilder: Petter Aamodt, Per Ottar Walderhaug, Wennevold Photography, AD Phooto

Begge jentene gleder seg til å gi gutta konkurranse i GDS, og mener det er på tide at jentene nå kommer på banen.

– Jeg forventer ikke å kvalifisere eller å vinne noen runder, men synes det er veldig gøy å få kjøre mot de store gutta, avslutter Hunter.

– Jeg, for min del, vil nok være mye mer konkurranseklar neste sesong. I vinter skal jeg nemlig ikke bare kjøre på isen så mye som mulig, men også jobbe med en del andre ting for å være best mulig forberedt til neste år. Jeg kan ikke si hva det er, men jeg håper det vil virke.

– – – – – –

Publisert 28. august 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.