Juniorer får prøve seg i GDS til helgen

Tre juniorer er klare for å debutere i GDS på Rudskogen 28. til 30. august. Vi har tatt en prat med dem om deres forventninger til å kjøre mot «eliten».

Tekst: June Elise M. Sørensen

Med bare en uke igjen til Gatebil Trackdays på Rudskogen, begynner deltakerlistene å bli klare. På startlista til Gatebil Drift Series finner vi denne gangen hele tre juniorer som får sjansen til å prøve seg i den prestisjetunge serien, som i år kjøres utelukkende med norske sjåfører på de norske arrangementene.

Henrik Oterholt Høimyr er 17 år gammel og kommer fra Skien. Henrik har utmerket seg med en andreplass sammenlagt i Norgescupen i 2019, samt en tredjeplass i 2020. Han vant dessuten driftingkonkurransen på Oslo Motor Show i 2019.

– Deltakelsen i GDS er noe jeg gleder meg veldig til! Det er ekstremt høyt nivå i konkurransen, så det er bare å gi alt, og så blir det morsomt å se hvordan man ligger an, sier Henrik.

Foto: Kenneth Blankenberg

Bilen Henrik kjører er en BMW E36 med en Toyota 2JZ rekkesekser som yter 800 hester og 1.000 Newton. Bilen er den samme som Henrik begynte å drifte med for tre år siden, men mye er forbedret siden den gang, først og fremst motoren, som i utgangspunktet hadde en effekt på snaue 360 hester. Dessuten er understellet kraftig forbedret.

Henrik har som mål å kvalifisere til finalerundene i GDS.

– Derfra får vi bare se, sier han.

– Det er uansett morsomt å komme inn som junior i denne konkurransen.

Henrik deltok også i Super 3 på Gatebil Rudskogen 2019, og kom til finalen sammen med Max Vonka og Olav Haugen Hasdal.

– – – – – –

Robin Skedsmo er 16 år gammel og kommer fra Jessheim. Bilen til Robin, en Lexus SC 400, ble ferdigbygd i fjor sommer, og Robin rakk å utmerke seg som Rookie of the Year 2019 i NMK Solør. I år har han kjørt til en førsteplass i første NM-runde i PRO2, kom på en andreplass sammenlagt, og ble Norges beste Junior.

– Deltakelse i GDS er en utrolig stor mulighet for et videre steg i karrieren min, sier Robin.

– Det blir utrolig morsomt å kjøre mot de beste, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å gi dem masse motstand!

Foto: Sviddgummi

Bilen til Robin har en 1UZ-FE V8’er med Garret GT3582R turbo. Den yter 550 hester og 830 Newton.

Robin har som mål å kvalifisere til finalerundene i GDS.

– Alt etter dette blir en seier for meg, sier han.

Her er et bilde av Robin (i midten) og teamet, som består av kompis Robin Korsmo (til venstre) og pappa Kim Skedsmo:

Foto: NDC mediacrew/spartan media nordic

– – – – – –

Ludvik Vonka er 17 år gammel fra Nordstrand i Oslo. Ludvik har kvalifisert to ganger som nummer én i Norwegian Drift Championship PRO2, og endte på en knallsterk andreplass i et av finaleløpene.

– Jeg synes det er morsomt å bli invitert med i GDS, konstaterer Ludvik.

– Jeg gleder meg til å konkurrere, slev om jeg har en bil som ikke nødvendigvis er den mest konkurransedyktige blant bilene som skal delta.

Her er Ludvik og den nye bilen han, bror og far bygger for sesongen 2021:

Foto: June Elise M. Sørensen

Bilen Ludvik kjører denne sesongen er en Nissan S15 med standard SR20DET motor. Den yter 380 hester og cirka 390 Newton. Bilen er den samme som storebror Max debuterte med i 2018.

Ludvik har som mål å kvalifisere til finalerundene i GDS førstkommende helg.

Gatebil.no ønsker alle de tre juniorene lykke til og gleder oss til å se hva de kan levere på banen! Her er det potensiale for hard konkurranse og flere overraskelser på resultatlista!

– – – – – –

Publisert 23. august 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.

Sjekk ut Gatebil nettbutikk her.