Vant gjev tittel under Norsk Bilsports Premieutdeling

Mandag 03.12.2018: June Elise Marlén

Max Vonka har fått en del omtale her på Gatebil.no i løpet av året som har gått, og det er ikke uten grunn. Også Norges Bilsportforbund mener åpenbart at unggutten har utmerket seg som en sterk utøver i 2018, og valgte under årets Premieutdeling å kåre Max til Årets juniordrifter  2018. 

– Det har ikke helt gått opp for meg enda, men det føles veldig, veldig bra, stråler Max.

– Nivået i Pro2 har vært veldig høyt i år, og nivået på juniordrifterne i serien har også vært svært høyt, så at jeg skulle ende opp som Årets juniordrifter, er en stor ære!

Max ble i tillegg premiert som nummer tre i Pro2, bak Jesper Furberg og Anders Roland Jacobsen på henholdsvis første- og andreplass.

Neste sesong tar Max steget opp og skal konkurrere mot de store gutta i Pro-klassen. 

– Nivået i Pro har blitt skyhøyt. Jeg gleder meg til dette og er klar for nye utfordringer, bekrefter Max.

Hva er det viktigste du har lært gjennom dette året som ung Pro2-drifter?

– At man ikke må tenke for mye. Og at man må ha trua på seg selv.

Hva mener du med å ikke tenke for mye?

– Det jeg har funnet ut i denne sesongen er at man ikke må tenke så mye på hva man skal gjøre, rett før man står klar for et kval run, men bare kjøre på og gjøre akkurat det samme som man gjorde på treninga. 

Er det noen nye bekjentskaper som har vært spesielt viktige for deg?

– Et av høydepunktene i år var Super 3, som jeg kjørte med Simen Olsen og Pål Ivar Frigstad (Team Smokemakers). Jeg hadde så vidt snakket med de gutta før vi møttes på løpsdagen, men jeg ble godt kjent med både Pål og Simen. At de ga meg muligheten til å være med i team sammen med dem, var kjempetøft! Det er alltid gøy å bli kjent med nye og lære tips og triks fra andre, slik at man kan gjøre hverandre gode.

Max vil til slutt benytte anledningen til å takke alle som har bidratt til at han ble Årets juniordrifter, og retter en ekstra stor takk til pappa Paal.

– Han er hovedårsaken til at jeg kan satse i drifting.

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: