MÅ SE: BØRNING på norske kinoer!

Onsdag 13.august er den viktigste datoen på norsk kino på lang tid. (Sett i Gatebil’s øyne) Da er det endelig duket for den store norske filmen Børning. Om du ikke er den som er glad i kinoturer, så er det virkelig nå du må klinke til og kjøpe billetter. Er ryktene riktig kan det bli oppfølger om seertallet blir stort nok.

Av: Camilla S.Tofterå / camilla@gatebil.com

Dette er Norges første ordentlige bilfilm, og Jenny Skavlan er en av skuespillerne som setter seg bak rattet og kjører gris med bil. Du kan glede deg til 2208 kilometer med ren kjøreglede, humor og action. En film som vil fenge de aller fleste i alle alderstrinn.

Borning
Store deler av Gatebil-miljøet landet rundt om har stilt opp for denne filmen i form av biler, statister og kjøring. Her snakker vi om alt fra store navn som drifteren Fredric Aasbø til lokale rånegutter og jenter som har stilt opp. Mange norske bygder fra sør til nord er med på kartet, i tillegg til en rekke kjente biler fra bilmiljøet i Norge. Polly Motorsport med sin 1000 hesters Pontiac Trans Am, Fredric Aasbøs Toyota GT86, Sierra Cosworth RS500, SS Perfomance BMW M3 stiller opp for å nevne noen få.

Filmen omhandler nettopp det å kjøre fra Sør til Nordkapp, og det er absolutt ikke noe campingtur vi prater om da. Her er det om å gjøre å komme frem først!

afp000752868
Det er brukt utallige locations mellom Oslo og Nordkapp. Her er ett fra Stetind i Nordland.

Jenny Skavlan er en av de hotteste skuespillerne. Hun spiller sjåføren Sylvia, som definitivt er en av gutta i filmen.
– Miljøet er skildret riktig i filmen. På Gatebil på Rudskogen er jentene kanskje halvnakne med store flagg. Jeg er glad jeg fikk spille en litt mer bilinteressert rolle. Jeg klippet meg kort for å skape en kontrast, så ikke alle jentene skulle ha langt, bølgete hår og trange hotpants, sier hun.

978x
– Jeg ble ganske giret under opptakene at det var vanskelig å roe seg ned etterpå, det resulterte faktisk i en fartsbot på vei hjem. Jeg er jo litt bilinteressert selv, digger gamle SAAB, og hjemme står en lyseblå gammel Porsche.

tyri
En av scenene fra Tyrigrava utenfor Oslo.

Har du enda ikke bestilt deg billetter til årets hotteste film? Da bør du sjekke ut din lokale kino nå, det begynner å fylle seg kraftig opp, særlig om du har tenkt å se den på premiere dagen.

Se inboard film fra Fredric Aasbø:

Se behind the scenes filmklipp her:

[fve][/fve]

[fve][/fve]

Trailer:

[fve][/fve]

[advpoll id=”8″ title=”Advanced Poll” width=”890″]