Merk deg navnet: Anniken Ullebø

30-åringen fra Lier har vært fast medhjelper i teamet til Hunter Taylor i tre år, nå vil Anniken Ullebø sitte bak rattet selv.

Tekst: June Elise M. Sørensen

Anniken Ullebø debuterte i drifting i 2019 og la seg allerede da godt over midt på treet i Breisladdkonkurransen på Gatebil på Rudskogen i juli. Nå er målet å sakte, men sikkert, klatre seg oppover på resultatlistene.

– Jeg har vært tilskuer på Gatebil siden 2010 og fått sitte på med mange gode sjåfører, så det er gøy å endelig sitte bak rattet selv, innrømmer Anniken.

I år var målet å få så mye kjøretid som mulig, og hun og kjæresten, Andreas Thoresen, dro sammen på Gatebil både i juli og august. Men selv om de var to, så er det stort sett Anniken selv som står for det mekaniske.

– Jeg har kjørt bilcross tidligere og har alltid vært opptatt av bil og motor, så jeg gjør det meste selv, alt fra reparasjon av motor, sveising og bytte av deler til skifte av hjul, olje og vanlig vedlikehold.

Valget av bil var enkelt for Anniken, som kjører en BMW E36 coupé.

– Jeg har vokst opp med foreldre som er veldig opptatt av biler, og frem til jeg var tidlig i tenårene hadde de alltid BMW, forteller Anniken.

– Jeg har selv hatt flere opp gjennom årene, både med og uten skilt, og når valget av banebil endelig ble aktuelt hadde kjæresten en BMW E36 stående, som han sa jeg kunne få bruke.

Anniken kjøpte en donorbil for å få tilgang på deler som måtte skiftes ut.

– Det var først og fremst motor og gir jeg trengte, spesifiserer Anniken.

Bilen var opprinnelig en BMW 318is som de siste årene hadde blitt brukt som vinterbil. Den hadde turbo og datasprut og ble hovedsakelig brukt på isen.

– Andreas hadde et uhell med den for et par år siden, den ble da pusset opp og lakkert, men kjøregleden hans forsvant og bilen ble parkert.

To år senere fikk altså Anniken overta bilen, og det viste seg at den slett ikke hadde tatt skade av å stå så lenge.

– Jeg demonterte bilen helt, både utvendig og innvendig, kjøpte T-Parts forstilling og M3 bakstilling, og så satte jeg inn motor og gir fra donorbilen.

Det viste seg at kjæresten også hadde en mengde deler liggende på lager, etter mange år med samling.

– Han hadde blant annet M3 bremser til både fora og bak, M3 mellomaksel og mye annet småstæsj som vi har satt på bilen. Selv hadde jeg stol og belter fra tiden med bilcross, som også ble satt inn.

Men debuten på bane ble ikke helt som Anniken hadde tenkt. Etter første testkjøring på Grenland motorsenter fikk hun rådebank i motoren, og da den ble åpnet var det tydelig at den var helt utslitt.

– Vi byttet veiv, eksoskam og en råde, satte inn nye lager og bilen har gått siden, forteller hun.

– Den eneste forandringen jeg har gjort etter det, er å montere ny vinge.

Planen videre er å bytte diff. for å få kortere utveksling, girkassa er sliten og må skiftes og Anniken skal også ta ut motoren for å sjekke at alt står bra til under panseret. Innvendig skal bilen lakkeres. Det samme gjelder motorrommet.

– Jeg har et mål om at bilen på sikt skal ha litt flere hestekrefter enn det den har i dag, men først må jeg bli en stabil og god sjåfør, sier 30-åringen.

– Drømmen er å kunne kjøre NDC (Norwegian Drift Championship) og etter hvert også i utlandet. Selvfølgelig ønsker jeg å kunne stå på toppen av pallen, men jeg vet at det er utrolig mange gode sjåfører, så jeg har en lang vei å gå.

Til slutt vil Anniken sende en spesill takk til kjæresten.

– Ikke noe av dette hadde gått uten Andreas, sier hun.

Anniken bekrefter at hun i kjører Gatebil neste sesong, og kanskje noen løp i NDC.

Følg @anniken_ullebo på Instagram.

SPEC. ANNIKENS E36:

Bil: BMW E36 coupé

Årsmodell: 1992

Motor: BMW M50B25NV turbo

Effekt: 473 hk.

Drivverk: M3 girkasse

Understell: T-Parts forstilling, M3 3,2 l. Bakstilling, M3 3 l. Bremser, XYZ coilovers

Body: Originalt karosseri

Hjul: Originale BBS 17″ og 18″ felger

Takk til: Skoger Bilsenter, Lier Bilservice, Hurtigruta og Boost Racefuel

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til june@gatebil.no

GATEBIL WEBSHOP
I Gatebils nettbutikk kan du kjøpe råtøffe Gatebil klær til både voksne og barn. Tidligere har klærne kun vært til salgs på festivalene. Hettegenserne på bildet under koster 499,-. T-skjorte 249,-.

– – – – – –