MEYER TILBAKE – STILLER I TO GRENER

Tekst: June Elise Marlén

I Sveits er racerbaner forbudt. Ikke rart Yves Meyer er i himmelen når han kommer til Norge og Gatebil!

– Det er som en comeback-konsert med The Rolling Stones, Elvis, 2Pac og James Brown på en gang! utbryter Meyer. Han er helt i ekstase når han tenker på neste helgs store begivenhet.

Foto: Camilla Smistad Tofterå. Yves Meyer og GT3-en han stilte med i Extreme i fjor.

Meyer hadde et gjesteinnslag i Extreme også i fjor. I år er han tilbake med to biler, en for time attack/race og en for drifting.

– Egentlig kom jeg til Rudskogen i fjor for å drifte, men da vi kom frem bestemte pappa plutselig at vi skulle prøve Nismoen i Extreme Time Attack, haha. Men det gikk jo veldig bra! Så i år håper jeg å få en god plassering og kanskje en pokal, sier den optimistiske sveitseren.

Meyer la seg på en tredjeplass, bak Kai Roger Bakken og Robin Jonasson i fjorårets Time Attack på Rudskogen, med en beste rundetid på 1:25.560.

Meyer er 27 år gammel og en svært dedikert motorsportutøver. Han begynte sin karriere som 22-åring, i en gammel Mercedes E 190 med 2,6 litersmotor som han stort sett kjørte på trackdays. Senere skaffet han seg en Mitsubishi EVO og begynte å kjøre time attack. I 2016 kjørte han Audi Sport TT Cup.

– Det var en virkelig stor opplevelse, men det er drifting jeg alltid har hatt lyst til å drive med, forteller Meyer.

I tillegg til sin Nissan GTR Nismo GT3 med V6 twinturbo og 550 hester, som sikkert mange la merke til på Extreme i fjor, stiller han i år også med en BMW HGK F22 Eurofighter. Bilen er utstyrt med en Mast Motorsport V8-er, Samsonas girkasse, Wisefab og carbon kevlar karosseri. Hele bilen er custom bygget av HGK Motorsport i Latvia.

Foto: Ascheberg Foto.

– Jeg hadde en fantastisk opplevelse i fjor og gleder meg stort til å komme tilbake på Rudskogen, sier Meyer.

– Det som gjør Gatebil så spesielt, i tillegg til alle de kule bilene, er alle de flotte folka! Det er masse bra folk, en fantastisk bane og god organisering,  understreker han.

– Jeg ser frem til en morsom og spennende helg, og kvalitetstid sammen med min far og det sveitsiske teamet.

Meyer kommer nemlig ikke alene. Sveitserne stiller med en ganske så imponerende bilpark, med hele fire driftebiler. Blant disse finner vi ytterligere en BMW HGK F22 Eurofighter, en Nissan V8 S15 og en Nissan V8 S14 Nascar. I tillegg til Meyer med sin Nismo GT3, vil også Patrick Müller stille i time attack/race med sin Mitsubishi Evo 9 RS

På toppen av dette har sveitserne ymtet frempå om en superoverraskelse. Vi har hørt rykter om en hissig firehjuling med 470 hk og bare 450 kg. Så her er det bare å glede seg til å se hva sveitserne vil diske opp med!