1000 hester skal sikre seier i Gatebil Extreme også i 2018!

‘Även om vi inte skulle ta hem titeln i Gatebil i 2018, så kan vi åtminstone se till att ge dom ett helvete!’ Det skriver Robin Jonasson på sin Facebookside og poster et bilde hvor vinnerbilen fra Gatebil Extreme race-cup 2017 er til bremsing hos Gik Turboteknik AB i Uddevalla.

– Det ryktas att Lamborghini-teamet kommer att bli mycket tuffa i 2018, sier Robin til Gatebil.no – Dom kör en fabriksbygd GT3-bil, som teamchef Radni Molhampour och hans gäng har utvecklat till att bli hyfsat snabb, i alla fall på pappret. Inte minst har motoren i Lamborghinien fått turbo och flesa hästkrafter. Jag måste därför försöka att göra vår Porsche också snabbare, så dom inte hinner köra förbi på rakorna. Sen får vi se vilken bil som är bäst i kurvorna och vem som er mest driftseker. För at plokka poeng i alla race er viktigt för at ha sjans at vinna i sammandraget.


Porsche-motoren har fått topper fra nyere GT3, nye innsug og Garret GTX gen. 2 turboer. Den er ikke ferdig bremset, men Robin sikter mot 1000 hester, omtrent 150 mer enn hva motoren hadde før.

ROBIN OG BOSSE DELER PÅ Å KJØRE
Robin og faren Bosse er regjerende mester i Gatebil Extreme race-cup. Robin kjører Time Attack på fredagene og Extreme race på lørdag, og Bosse kjører løpene på søndagene.

– Och så blir det även i år, sier Robin. – Jag kör Time Attack och loppen på lördagarna och farsan kör på söndagarna. Vi äger och jobbar på bilen tillsammans. Farsan har kört mycket race med Porsche när han var lite yngre och tycker fortfarande det här är något av det roligaste att hålla på med.


Bosse Jonasson har kjørt racing og skrudd på Porsche siden 70-tallet. Han har hjulpet Robin å bygge bilen, og får kjøre 4 av de 9 løpene i Gatebil Extreme. Her etter 4. plassen på Mantorp i juni, godt fornøyd etter en tett og spennende fight hele løpet med Haavard Lien i Corvette og Trond Garberg i Lamborghini, hvor det bare skilte 1,2 sekunder mellom disse tre bilene over mål.


Robin Jonasson driver firmaet Elite Projects sammen med sin far. Der gjør de alt fra maskinering av deler og støping av carbon til bygging av komplette løpsbiler. Bilen Robin og Bosse kjører i Gatebil Extreme er egentlig en Porsche Cayman, bygget om med utseende til Porsche 918. Robin og Bosse har faktisk bygget to slike biler, og den andre kan du også se på startstreken i Gatebil Extreme 2018.

LINK: Les tidligere artikkel om Robin og Bosse sin Porsche.

LINK: Sjekk ut Elite Project på Facebook.

LINK: Les mer om Gatebil Extreme 2018.

LINK: Billetter Gatebil festivaler 2018.