Hvem er Norges beste i breisladd 2014?

PÅ GATEBIL-FESTIVALEN PÅ RUDSKOGEN 5-7 SEPTEMBER AVGJØRES HVEM SOM BLIR NORGES BESTE I BREISLADD 2014! I 2013 VANT FREDRIC AASBØ OG ÅRET FØR KENNETH MOEN. HER KAN DU LESE ALT DU TRENGER Å VITE OM ÅRETS KONKURRANSE.

KONKURANSEREGLER –
Konkurransen går ut på å ligge bredest, lage mest mulig røyk og passere 4 tangeringspunkter «clipping points» tettest mulig, rundt langsvingen (Breisladdsvingen) på Rudskogen. Biler kjører en og en – ikke twin som i Drifting. Maks. 70 biler kan delta, også førere/ biler fra andre land enn Norge. Skulle en fører fra et annet land enn Norge vinne konkurransen, er det den beste Norske føreren som blir «Årets Norgesmester».

SLIK BEREGNES POENG –
3 dommere gir hver bil fra 0 til 100 poeng, vurdert etter hvor tett man passerer tangeringspunktene, for mest mulig vinkel, størst fart og selvsagt mye røyk.

PÅMELDING –
Det er ingen forhåndspåmelding til konkurransen. Alle som ønsker å delta må møte i lineup lørdag klokka 17.30. Ingen startavgift ut over betalt registrering for frikjøring.

HVEM KAN DELTA –
Alle kan delta i konkurransen. Både 2 og 4wd, gate og løpsbiler. Ingen krav til lisens. Alle biler/ førere må derimot være registrert for vanlig banekjøring. Dekk er valgfritt (ikke piggdekk), men skal ikke være så dårlig at det er fare for punktering under konkurransen.

KVALIFISERING LØRDAG –
Oppmøte lineup for deltakere kl. 17.30. Konkurranse starter 18.00. Alle biler kjører på rekke en rolig gjennomkjøring av løypa for å se hvor «clipping points» er plassert. Deretter kjører en og en bil kun ett run hver. De 20 beste går videre til finale søndag.

FINALE SØNDAG – 
Oppmøte i lineup for deltakere klokka 12.30. De 20 beste fra kvalifisering kjører et run hver. De 6 beste et nytt run, og de 3 beste av disse selve superfinalen hvor årets «Norgesmester» kåres.

RESULTATER 2013:
1.pl: Fredric Aasbø
2.pl: Christer Halvorssen
3.pl: Kenneth Moen

RESULTATER 2012:
1.pl: Kenneth Moen, Toyota Supra,
2.pl: Stig ‘Smygen’Wilhelmsen, Opel Omega
*3.pl: Nigel Colfer (Irland) i Driftmonkey Nissan SX200. (
3.pl: Thomas Nicolaysen, Toyota Supra

LES OM: GATEBIL PÅ RUDSKOGEN 5-7 SEPT.

plakat_liten