Norsk superbil på Yas Marina

Zyrus Engineering er på promoturné i Midtøsten med fartsmonsteret LP1200. I kveld skal bilen testes på Yas Marina, med selveste Oliver Webb bak rattet!

Tekst: June Elise Marlén

Som de fleste over middels bilinteresserte nordmenn har fått med seg via sosiale medier, har det norske selskapet Zyrus Engineering utviklet en helt unik superbil basert på Lamborghini Huracán Supertrofeo chassis. LP1200 er designet og produsert i Norge, med custom aerokit og et unikt twin turbo-kit, som sammen med den originale Lamborghini-motoren genererer 1.200 effektive hester. Prosjektet er helt unikt i norsk bilhistorie, for ikke å snakke om i verdenshistorien. Ingen har tidligere produsert en custom Huracán, utelukkende med banekjøring som formål.

Prototypen av bilen ble først vist frem på Gatebil på Mantorp i august i fjor. Nå er bilen på promourné i Midtøsten, og befinner seg for øyeblikket i Abu Dhabi, hvor det i skrivende stund gjøres klart for test på selveste Yas Marina, en av verdens mest kjente Formel1-baner, hvor også finalerunden i F1 kjøres hvert år. Her skal bilen testes av ingen ringere enn Oliver Webb:

Oliver James Webb er en verdenskjent britisk racingsjåfør som blant annet har konkurrert i Formula 3 og som vant European Le Mans i 2014. I år kjører han FIA WEC (World Endurance Champinship), en serie med langdistanseløp over hele verden.

– Dette er en fin mulighet til å få testet bilen i varmere strøk, sier Radni Molhampour, primus motor i Zyrus.

– Og så er det jo utrolig gøy å se bilen på en slik legendarisk bane, med en profil som Oliver Webb bak rattet.

Etter halvannen måned i De Forente Arabiske Emirater (UAE) sendes LP1200 videre til Kuwait etter testen på Yas Marina i kveld. Fra Kuwait går turen til Qatar.

– Vi runder av turnéen i England. Etter det skal bilen på service, slik at den blir klar til Gatebil Extreme i 2020, avslutter Radni.

– – – – – – –

Publisert 22. januar 2020.

NEXT GATEBIL: