Ny Focus RS med motor fra Mustang!

Ford har droppet nyheten med disse bildene. Det som lenge har vært rykter, stemmer. En ny og råere Ford Focus RS vil bli en realitet i 2016.

En av verdens mest solgte familiebiler har nylig fått facelift, og mye tyder på at RS-utgaven vil få samme look. Focus RS som en av de raskeste framhjulsdrevne biler, vil nå bli enda vassere.

Ford har en lang tradisjon med RS-biler, og de uttaler selv at de har ingen planer om at konkurrentene skal rase fra dem på det sportslige planet. RS er kommet for å bli, og nå er det snart dags for en ny utgave.

Den planlagte bilen vil få en ny motor, en 2,3 – liters firesylindret EcoBoost turbo som også vil komme i den nye Mustangen. I Mustangen vil den yte 304 hk, men Focusen drar strikken litt lengre og vil havne på effekt på hele 350 hk.
For å holde kostnadene nede, vil den ikke komme i 4×4, men i ren framhjulstrekk. Bredere hjul, bredere skjermer, mer brøl fra eksosen og større bremser. For de som er redd for at effekten skal bli sløst bort i form av spinning på fremhjul, slapp av. En elektrisk differensial vil sørge for å fordele effekten riktig.

ae-ford-focus-rs-pipes

ae-ford-focus-rs-rear

ae-ford-focus-rs-rear-light

ae-fors-focus-rs-fronat2