Ola Jæger girer opp for Formula Drift 2017!

Ola Jæger fra Fredrikstad følger i Fredric Aasbø og Kenneth Moen sine hjulspor og er neste nordmann fra Gatebil-miljøet som deltar i verdens mest prestisjefylte og hardeste driftingserie, Formula Drift USA.

BEGYNNER I PRO 2!
– Nivået i Formula Drift har økt helt vanvittig de siste årene, og det er ikke lett å hoppe rett inn i konkurranse mot de aller beste, forteller Ola til Gatebil.no – Derfor er det et nøkternt delmål at vi starter med Pro 2, og starter med to løp, før vi jobber videre mot de 2 siste rundene til høsten.

LINK: Skal du på Gatebil On Ice hos Hebbes 28 januar?

FORMULA DRIFT PRO ER MÅLET
– Jeg har hatt en drøm om å kjøre FD i USA i mange år. Hva Fredric Aasbø har fått til i Formula Drift har påvirket meg voldsomt, og gir drømmen om å konkurrere i USA ekstra drive. Jeg har alltid blitt mer engasjert når det handler om å konkurrere, og tror konkurranse vil utvikle meg ytterligere som sjåfør.

SKAL KJØRE AASBØ SIN GAMLE SUPRA
Bilen Ola skal kjøre er ‘Chucky’, Toyota Supra’n Aasbø kjørte i de første sesongene han deltok i Formula Drift.

– Nivået på bilene er selvsagt høyere nå enn da. Men i 2015 ble bilen oppgradert og nullstilt, så jeg mener den skal være i ganske bra og konkurransedyktig, selv om det er mange veldig bra biler også i Pro 2 klassen. Japan Auto Supra’n jeg kjører på Gatebil og i Drift Allstar er ganske lik ‘Chucky’ både på oppsett av motor, drivverk og chassis. Da vi pusset opp Japan Auto-bilen før sesongen 2016, var nemlig målet at disse to bilene skulle være mest mulig like.

LINK: Les alt om den nye Gatebil Drift Serie!

TIL USA I FEBRUAR FOR Å FORBEREDE SEG
I begynnelsen av februar drar Ola til USA for å gjøre forberedelser, ikke minst sjekke at alt er okai med bilen.

– Den røde Supra’n ser helt lik ut som den gangen den ble brukt av Aasbø, men vi må se hvordan bilen har det etter lagring, og ikke minst hva som kreves for å få den i konkurransemodus. Vi håper og tror bilen blir klar og bra nok til første runde i Orlando 28-29 April. Går det bra, kan det blir enda mer moro i Atlanta 12.-13. mai. Deretter er det Monroe i august og Texas i september.

PÅ SPONSORJAKT!
– Vi driver en sport som er krevende, både på bil, sjåfør og lommebok. Jeg har prøvd å ta ting steg-for-steg, og forsøkt ta fornuftige valg gjennom hele min driftingkariere. Jeg føler jeg har oppnådd en viss progresjon ved å konkurrere både i Norge og Europa. Men målet om Formula Drift har alltid ligger der i tankene på veien fremover og oppover. Men mye står og faller på pengene, og jeg jobber hardt for å skaffe meg nok økonomisk støtte her hjemme.

– Jeg har fått god hjelp av Fredric til å regne på budsjett, og kommet frem til at det koster omtrent kr. 100.000,- pr. løp, hvis alt går på skinner og ingenting blir ødelagt. Så altså – i beste fall totalt 400.000 kroner. Alt fra reise, opphold, mat, startavgifter, dekker, drivstoff, service og vedlikehold av bil, transport av bil over nesten hele USA – pluss masse småting.

– En god del av budsjettet er på plass, men jeg trenger mer, sier Ola. – Så er det derfor noen markedsansvarlige som leser dette som vil vite hva jeg kan tilby i en sponsoravtale, er det bare å ta kontakt, avslutter Ola Jæger – Norges nye fremtidige Formula Drift stjerne.

LINK: Kontakt Ola Jæger på Facebook.

FAKTA OM OLA JÆGER:
Ola Jæger er født i 1989 og er fra Fredrikstad i Østfold. Han jobber som bilselger hos Bilbutikken1 i Sarpsborg og selger nye og brukte Volvo og KIA. Ola startet med gokart i 1999 og drifting i 2008.

Gokart: Kjørte gokart i perioden 1999-2005 > 20+ pallplasser > Norgesmester i gokart 2004 > Nordisk mester i 2004 > EM-deltager i 2005.

Drifting:  2. Plass runde 3 Powerdrift Rudskogen 2009 > Powerdriftmester 2012 > NM sølv 2012 > 4. Plass Drift-Allstars Sverige 2013 > 4. Plass Drift-Allstars Riga 2013 > 1. Plass Gatebil Super 3 2016 > Scandinavian Powerdrift-mester 2016.

cam8670
Ola Jæger vant Scandinavian Powerdrift Serie 2016, og vil veldig gjerne takke alle som har hjulpet han i en fantastisk sesong, og spesielt de på bildet. Fra venstre Morten Sandmæl, Magnus Aarflot og Thomas H. Arntsen. – Uten disse hadde ikke denne sesongen vært mulig å gjennomføre! All ære til de, takker Ola.

cam1658-copy.jpg
I 2015 var Ola “stand-in” for Fredric Aasbø og kjørte Aasbø sin Toyota GT86 på de Norske Gatebil-festivalene, etter at Aasbø hadde vært “uheldig” og mistet lappen. Fredric Assbø har blitt superkjendis og er en av de største profilene drifting-miljøer over hele verden, og i 2015 ble han nummer to på VG sin leser-kåring av Norges 100 største idrettshelter. Han kjørte sitt første FD-løp i 2010 og i 2015 vant han mesterskapet sammenlagt og ble også Formula Drift Verdensmester. Aasbø har klokketro tro på at Ola er god nok for å få suksess i USA, om han får på plass budsjettet til å kjøre alle løpene. For får han bra resultater vil det også komme tilbud fra flere sponsorer, slik at Ola kan ta steget opp i Pro-klassen med Aasbø, Gittin Jr, Forsberg, Daigo Saito, Mad Mike og alle de store drifting-heltene.

cst1640
På Gatebil Rudskogen i juli ble det for første gang kjørt ‘Super 3’ – en team drifting konkurranse med 3 biler på hvert lag. Tilsammen deltok over 30 lag, og vinnere ble Team Toyota med Ola Jæger, Tor-Anders Ringnes og Fredric Aasbø.

Larry_Chen_Speedhunters_message_to_fredric_assbo-1
Her er bilen Ola Jæger skal kjøre med i Formula Drift Pro 2 i 2017. Supra’n har fått navnet ‘Chucky’ etter den rødhårete skumle dokka i Child’s Play skrekkfilmene. Fredric Aasbø kjørte bilen i Formula Drift 2010 og 2011, og siden har den blitt dratt frem ved flere anledninger og brukt til showløp. Bilen står nå lagret på “hemmelig” adresse i L.os Angeles. I 2015 ble den “nullstilt” og er lite brukt etter dette. Ola reiser til USA i begynnelsen av februar for ny full sjekk av bilen og å gjøre den 100% klar for å kjempe i toppen fra første løp.

Gatebil ønsker Ola Jæger masse lykke til i USA, og Gatebil vil selvsagt følge opp med nyheter og resultater ut over sesongen.

LINK: Nettsiden til Formula Drift.

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2