Øksnevad fra Drift GP til Gatebil Drift series

Med en solid 3.plass sammenlagt i den europeiske serien “Drift GP 2017”, sitter Fredrik Øksnevad nå i bilen på vei til Norge fra Hungaroring i Ungarn.  Neste stopp på ruten, er helgens Gatebil-festival på Rudskogen. Fredrik er ladd med god selvtillit og veldig klar for å ta fatt på både Gatebil Drift Series og NM i breisladd.


Det har vært en dramatisk sesong for Øksnevad, som synes de første løpene startet litt bob-bob tidligere i år. Gode kvalifiseringer, men ikke fullt så bra resultater etter endte løp.
– Jeg har alltid hatt mål om å havne på pallen sammenlagt.  Heldigvis snudde det seg da det gikk den rette veien for oss i august på ett av de siste løpene i Tyskland, hvor jeg sikret meg en god 3.plass og verdifulle poeng.  På vei til Ungarn og årets siste løp, var det en ting jeg drømte om, å havne på pallen sammenlagt. Med litt kjapp hoderegning over poengene, så skulle dette være fullt mulig. Kvalifisering gikk helt greit, (5.pl) men ikke så bra som jeg håpet. Jeg visste det ville bli hard motstand da jeg møtte han som ledet serien i både topp 8 og topp 4. Heldigvis for meg, så kjørte jeg feilfritt og det gjorde ikke de store favorittene. Dermed ble det en 2.plass på Hangaroring og en 3.plass sammenlagt. Det må jo vi si oss ganske så fornøyde med!

Det viser seg at det var skikkelig jevnt i toppen, kun 6 poeng skilte mellom første og andre plass, og 16 poeng fra første til tredje!
– Det var sykt jevnt, men det jo det som gjør det spennende! Jeg og Marius (mekaniker) blir jo aldri 110% fornøyde før vi har vunnet, så nå er det å stable et ok budsjett for neste år og prøve å gjøre det enda bedre. Gatebil gratulerer Fredrik Øksnevad med godt resultat og gleder seg til å se han på banen til helgen!

Link: Foto fra Drift GP av Emilija Paliutlyte

Selv om sesongen er over for i år i Drift GP, er det enda to runder igjen av Gatebil Drift Series. Det som kjøres på Rudskogen i helgen, er det siste og avgjørende i NM. Gatebil gratulerer Fredrik Øksnevad med godt resultat!
– Jeg gleder meg skikkelig til å delta i GDS. Det har ikke vært mulig for meg å delta tidligere da det har kræsjet med andre løp i Europa, men når vi først har tid og mulighet til å delta, vil vi  også konkurrere mot de norske og svenske førerne.  Jeg kjører for å få konkurransetrening, men også for å kjøre mot førerne her hjemme. Vi er full av god selvtillit og er definitivt klar for å hevde oss.


Det er også NM i breisladd søndag 10. september, vil Øksnevad kjempe om NM tittelen i år også?
– Vi vant jo denne prisen i 2015, (Petter Eriksen i 2016), men jeg tør ikke love noe i år. Det planlegges stor feiring lørdagskveld av 3.plassen i Drift GP, og med kvalifisering søndag morgen må vi rett og slett se an om vi er i stand til å delta. Stiller vi til start, så stiller vi for å vinne, helt klart!

LES MER:  Gatebil festivalen 8-10 sept

LES MER: Gatebil Drift Series (GDS)