FOR 21. ÅRET PÅ RAD ER DET KLART FOR FOLKEFEST OG GATEBIL-FESTIVAL PÅ RUDSKOGEN. HER KAN DU LESE OM MYE AV DET DU KAN GLEDE DEG TIL Å OPPLEVE.

OM BANEKJØRING
bilde_21
Gatebil handler først og fremst om banekjøring. Frikjøring med alle slags gate og løpsbiler. Som mange vet ble Rudskogen bygget om for noen år siden, og den 3,2 kilometer lange fantastiske banen får hvert år nye oppgraderinger og blitt enda bedre. Nytt i år er blant annet nye lystavler med flagg og varslinger, samt bro fra hoved-depoet slik at publikum kan gå over på ‘haugen’ slik som på gamle Rudskogen.

VM I BREISLADD 2014
bilde_15
For tredje gang kårer Gatebil en verdensmester i breisladd. Første året vant Mike ‘Mad Mike’ Whiddett fra New Zeland, og i fjor var det ingen som kjørte bedre enn Fredric Aasbø fra Norge! I 2013 deltog førere fra 14 nasjoner, hvor av 5 stykker fra Formula Drift USA. Alle slags biler kan delta, Gate, rally, rallycross, racing, driftingbiler, 2 og 4-hjulstrekk.. alle i en klasse! 80 biler kjører kvalifisering lørdag 12 juli, og de 20 beste selve finalen på søndag.

STOR UTSTILLING
bilde_20
Den store gokartbanen blir også i år brukt som utstillingsområde. Premiering er i 24 klasser. Merkeklasser (Audi, BMW, Ford, VW, Nissan…m.fl.), styling, tuning, hjul, lakkering, retro, Amcar, sportsbiler mm. Parker bilen på utstillingsområdet hele helgen, eller bare delta en av dagene. Det er ingen forhåndspåmelding for å delta. Premiering er lørdag 17:00.

LØP I GATEBIL EXTREME
bilde_23
Gatebil sin egen heftige racing cup med lisenserte gate og løpsbiler. To konkurranseformer. «Time Attack» (raskest rundetid) og «Race» (fellesstart og først i mål). I både Time Attack og Race kjøres delrunde 3 av 5.

MONSTER AFTERTRACK
bilde_14
Også i 2014 er Monster Energy med på laget å arrangerer årets feteste Aftertrack party. Gatebil har nærmest blitt nedringt av folk som vil ha Plumbo tilbake på Aftertrack-scenen, så etter et års Gatebil-pause er det igjen klart for Plumbo på Gatebil. Loveshack har også skapt ville tilstander på Aftertrack på Våler i mai, og er nå klare for Gatebil sin store hoved-scene i juli. I tillegg blir det premiere på kåringen av «Årets Gatebil Pit-girl» pluss mye annet som alene er verdt å møte opp for. Som i 2012 blir det i år også storskjerm. Alle med festival/ helgepass har adgang til Monster Energy Aftertrack.

BO PÅ CAMPINGEN
bilde_11
Det er 6 campområder på Gatebil og til sammen ventes det at nærmere 10.000 vil bo på Rudskogen hele helgen. De som deltar på banekjøring bor inne på baneområdet, og de som kommer mest for å oppleve sommerens heftigste, kuleste, villeste fest, rigger seg til på hovedcampen. Campingen åpner torsdag 10 juli kl. 12.00. På campen er det dagligvarebutikk med ølsalg og alle nødvendige matvarer, pluss massevis av toaletter og dusjer.

MANGE FIRMASTANDS:
bilde_18
På Gatebil sin sommerfestival er det massevis av firmastands. De aller fleste med knallgode festivaltilbud. Alt fra felger, dekk, styling, tuning, verktøy og bilutstyr, til klær og solbriller. Standsområdet er i det nye store hoved depot. Ønsker du å leie standplass, send mail til hja@gatebil.no, frisak@gatebil.no eller bw@gatebil.no

DRIFTING PRO:
bilde_19
I tillegg til «VM i Breisladd», blir det som alltid masse drifting på Gatebil. Ingen konkurranse, men heftig showkjøring på et nivå som aldri før har vært å oppleve i Norge. Mange av verdens beste driftere kommer, og lover tette dueller med både 2, 3 og 4 biler, i hastigheter oppå mot 200km/t.

PUBLIKUM PÅ GATEBIL
bilde_17
Å være publikum på Gatebil er topp! Det er vanvittig mye kult som skjer hver eneste dag. Både på banen, i depoet og på utstillingen. Du kan komme en av dagene, eller kjøpe festivalpass og ta med campingvogn, telt eller buss og bo på Gatebil hele helgen. Det er godt med parkering i gangavstand fra baneområdet. Dagsbillett kr. 250,-. Barn u. 12 år gratis i følge med voksne. Billetter kjøpes ved inngang.

BO PÅ HOTEL
Om campinglivet ikke er noe for deg kan vi anbefaler Quality Hotel og Badeland ved E6 i Sarpsborg. Hotell har mange rom og topp fasiliteter, bra restauranter og utmerket service. Kun 15-20 min kjøring fra Rudskogen. Booking: +47 69 10 15 00.

VEIFORKLARING
Rudskogen Motorsenter ligger i Østfold langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Ca. 1 time fra Oslo, og 2,5 timer fra Göteborg.

CAMPING OG DEPO ÅPNER TORSDAG 10 JULI KL. 12:00
Portene er døgnåpne frem til søndag kl. 20:00. Baneområde stenger for innsjekk kl. 23.00