Omgjorde kjøpesenter til Lovekhana – Se filmen!

Torsdag 13.12.2018: June Elise Marlén

Nær Skara Sommarland i Sverige har Team Lovetap og Mårten Stångberg, i samarbeid med Digifi Media, fått et nedstengt gammelt kjøpesenter til rådighet for å realisere sin egen gymkhana-visjon. Prosjektet har de kalt Lovekhana City Drift. En spenstig video som skildrer prosjektet, har de også fått laget. Vi anbefaler virkelig at du setter av noen minutter for å få med deg denne hyllesten til drifting:

Mårten hadde lenge hatt en tanke om å kjøre inne i dette kjøpesenteret, men trodde aldri det kom til å bli noe av. Så en kveld bestemte han seg: Nå ville han virkelig forsøke å få det til.

– Jeg visste at noen venner i Arn Racing hadde god kontakt med Skara Sommarland, som eier kjøpesenteret, derfor kontaktet jeg dem, forteller Mårten.

Mårten ønsket å gjøre et stunt som viser at man kan få til mye i drifting, selv med få midler. I tillegg ville han at dette skulle være en hyllest til Ken Block og hans livs prosjekt med gymkhana-filmene.

– Jeg la frem idéen min og vi diskuterte den. Til slutt fikk vi tillatelse!

En stor utfordring for Mårten og teamet ble å rydde plass til en bane gjennom bygget. 

– Det lå knust glass og greier over alt, minnes Morten.

– Men med god hjelp fra alle teammedlemmer, Arn racing og noen kompiser, så lyktes vi å få det rent relativt fort. Så var det litt jobb å rigge opp belysning og alt annet for å kunne filme i riktig lys.

Mårten beskriver selve filmingen som vellykket, med tanke på forutsetningene.

– Vi hadde hatt veldig mye trøbbel med bilen de første ukene av sesongen, og hadde knapt nok rukket å planlegge noe som helst da vi kom til Skara for å filme. Derfor måtte vi planlegge og filme alt underveis, mens vi beveget oss gjennom kjøpesenteret, f.eks. ulike tagninger og hinder på veien. Men vi var skikkelig heldige med været, det var sol og varmt fra morgen til kveld, hvilket gjorde det enklere å sette sammen tre dagers filming til ett klipp.

Mårten trekker spesielt frem Joakim i Digifi, som gjorde en imponerende jobb med å filme, spille inn lyd og ta hånd om alt filmmateriale gjennom de hektiske dagene filmingen pågikk.

– Uten ham hadde vi ikke kommet langt, fastslår Mårten.

Team Lovetap har fått mange positive tilbakemeldinger  fra folk som setter stor pris på videoen og som synes den er godt laget. 

– Vi håper denne filmen viser litt av vårt potensiale. Vi har laget filmen nesten helt uten budsjett, og da kan man jo bare tenke seg hva vi kan få til med et skikkelig budsjett, sier Mårten.

– Forhåpentligvis kommer det flere muligheter til lignende filminnspillinger også i 2019.

For Mårten er drifting en livsstil, et fellesskap med likesinnede og en arena hvor man kan få uttrykke sin personlige stil gjennom bilbygging.

– Og så har man det så jævla gøy samtidig! Alt handler om å pushe sine egne grenser for å bli bedre, kjøre fortere og komme videre.

Her kan du lese mer om prosjektet.

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.noeller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: