Powerdrift #R1 på GATEBIL-festivalen på Vålerbanen!

På Gatebil-festivalen på Vålerbanen, kjøres årets første runde i den Norske Federal Powerdrift serien i PRO-klassen. Hele Norges-eliten i drifting deltar og lover å by en røykfull opplevelse for publikum!

Av: Camilla Smistad Tofterå / camilla@gatebil.com

Lyst å oppleve Norges grommeste driftingførere på nært hold? I Powerdriftserien stiller toppførere fra store deler av landet til start i årets første runde 23-25 mai på Våler.

Hvordan gikk det i fjor?
Tor-Anders Ringnes vant fjorårets Powerdrift-serie i Toyota Supra, han kommer med ny bil i år, en Toyota GT86. Les mer om hans prosjekt her. 

Robin Alsaker ble nr 2 og stiller med samme bil i år også, Toyota Supra med V8. Fredrik Øksnevad er også en ivrig kar som gjør alt for å rekke å bli ferdig med sin Toyota Soarer til årets første runde. Ny farge og ny dekor skal vekke oppmerksomhet. I fjor havnet han på 3.plass sammenlangt, vi tipper han har ambisjoner om å nå minst like langt i år også.

Nye konkurrenter: 
Merk deg disse navnene, Glenn Louis, Ole Bakken Lokreim og Marius Andrusevicius, som alle ble topp 3 i fjorårets runde i Semi-Pro. Disse rykker opp i PRO-klassen i år. Hvordan vil disse hevde seg blant gutta som alt er i denne klassen fra før av? Vi gleder oss til å følge med!

[advpoll id=”2″ title=”Advanced Poll” width=”890″]

OBS!
Sjefen selv i Powerdrift regimet Tom Ole Svendsen, minner om at alle som skal delta i løpet, stille med fungerende bremselys både foran og bak på bilen. Tom Ole håper på stor deltagelse i år også, og minner om at det begynner å haste med påmelding.

Grom premie: 
Ryktene visker oss i øret og forteller at den som vinner Powerdrift 2014, vil få låne Japan Auto sin Toyota Supra “Chucky”på ett løp. Reisekostnader må dekkes av sjåføren, men Chucky stiller Fredric Aasbø til disposisjon, og det vil garantert by på et minne for livet, eller kanskje i bestefall en start på en ny driftingkarrière internasjonalt. Har du en drøm om å vinne serien i år, oppfordres det på det sterkeste å kjøre alle løp i den Norske Powerdrift serien.

Fredric Aasbo Looking Smokey

Husk å meld deg på nå:
Det begynner å haste med påmelding. Her er det første mann til mølla som gjelder for å få kjørt årets første runde. Påmelding til løpet gjøres ved å sende en mail til post@powerdrift.no med startnummer, navn, biltype, motoreffekt, hvilket team man kjører i, hvilken klubb man er medlem av og hvilken klasse man vanligvis kjører i.

Powerdrift serien består av 5 runder i 2014 sesongen:

•23-25 mai – R1 @ Gatebil Vålerbanen
•29 mai – X-tra Licence Day Powerdrift Gardermoen
•5-6 Juli – R2 @ Skien-Grenland Motorsenter
•9-10 aug. – R3 @ Hellvik Banen Egersund
•16-17 aug. – R4 @ Eikås Bergen
•19-21 sept. – R5 Final Fight @ Gardermoen Raceway

– I tillegg kan vi nevne at den norske Powerdrift serien samarbeider med Scandinavian Powerdrift series. Den første runden vil gå 23.aug på Sturup.

– Powerdrift er også en offisiell feeder for både Formula D og Drift All Stars. Det vil si at de som kommer på topp 3 i den norske serien, kan delta neste år i de andre seriene.

Tidene for Powerdrift-kjøring på GATEBIL-festivalen på Vålerbanen finner du i programmet her.

_CST9798
Reidar Andresen og Anders Klerud fra Team DriftMonkey har planer om å kjøre hver sin Toyota Supra.

_CST0522
Christian Bakkerud er en av flere førere fra Bergen Drift Team som kommer!

_CST0619
Topp 16 kjøres lørdag fra klokken 15:15 til 16:15. Bilene kjører twin, og det høye nivået på drifting i Norge vil garantert by på spennende dueller.

_CAM5795
Første runde i fjor ble også kjørt på GATEBIL-festivalen. Da stakk Andrè Thorvaldsen av med 1.plassen. Det ble selvsagt feiret med champis på premieutdeling.

_CST9553
Marius Andrusevicius er en av tre som rykker opp til PRO-klassen i år.
_CST0547
Robin Alsaker var kun et par hårstrå i fra å vinne hele Powerdrift i fjor, men måtte gi tapt for Tor Anders Ringnes i siste runde. Vi tipper han planlegger å satse høyt i år også for å vinne tittelen.

fredrik øksnevadFredrik Øksnevad har sendt oss dette bildet fra garasjen. I år har han gått fra oransje til blått design. Motor har ikke funnet veien til under panseret enda, men han lover å gjøre alt han kan for å rekke første runde. Vi tipper det en god del driftebiler rundt om i landet som er under siste finpuss før det skal kjøres.

KLIKK PÅ PLAKATEN OG LES MER OM GATEBIL PÅ VÅLER 2014:

plakat_vaaler_2014_03