Mikkelsen i brøyta rett før mål!

Andreas Mikkelsen (25) i Team Red Bull Volkswagen Motorsport lå an til å vinne Rally Sweden 2015, men rett før mål på siste fartsetappe endte drømmen om første WRC-seier i grøfta.

Før siste fartsetappe ledet Mikkelsen med 3 sekunder på Thierry Neuville fra Belgia i Hyundai, og 4,6 sekunder på team-kompis og siste to års verdensmester Sebestien Ogier. Ved siste mellomtid lå Andreas Mikkelsen fortsatt 4 sekunder foran Ogier, som ledet etappen i mål.

I en høyresving hektet derimot Mikkelsen sin Volkswagen Polo WRC i en løs brøytekant, snurret rundt og ble stående fast. Publikum hjalp han opp på veien igjen, men i mål var han nesten 40 sekunder etter Ogier.

– Det er veldig skuffende. Det har vært en god helg, men jeg gjorde en feil. Vi prøvde alt, dette er rally, og vi kommer til å slå tilbake. Vi ga alt for å vinne, men det betalte seg ikke. Stort mer er det ikke å si, sa 25 år gamle Andreas Mikkelsen til TV2 Sportskanalen etter målgang.

Andreas Mikkelsen kjempet i toppen i Rally Sweden helt fra første farsetappe på Karlstad travbane torsdag kveld. Etter 2 VM-runder deler han derimot andreplassen med Therry Neuville i årets WRC-mesterskap. Begge har 30 poeng, mens Sebastien Ogier har 53. Totalt kjøres 13 løp i årets WRC-mesterskap.

Mer Norsk trøbbel!
Mads Østberg i Citroen DS3 kjørte også bra og lå på 4. plass i gjennom hele løpet. Men på fartsetappe 19 ble det punktering og 5 minutter tapt tid. Østberg ble til slutt nummer 10.

Henning Solberg kom rett fra 70 mil med testing på snø med nye Ford Fiesta for M-Sport, og følte seg godt forberedt for en bra plassering i Rally Sweden. Men med flere små problemer underveis hele helgen, ble Henning Solberg i en Team Adapta Fiesta WRC til slutt nummer 13.

Petter og Pernilla Solberg vant Historic!
Petter Solberg sikret derimot en Norsk klasseseier i Rally Sweden. For med kona Pernilla som kartleser vant han Historic-klassen for tredje år på rad i en Ford Escort Mk2. Petter Solberg er forøvrig eneste Norske som har vunnet WRC-klassen i Rally Sweden i en Subaru i 2005.

LINK: Alle resultater og nyheter på WRC.com