Jan Øyvind Ruud vant Extreme Race!

Det ble mye dramatikk og et veldig spennende løp da Jan Øyvind Ruud vant årets 5. Race i Gatebil Extreme på Gatebil Rudskogen lørdag.

Allerede inn i første sving hold det på å gå veldig galt, da Alfred Bakken i Lamborghini måtte kaste bilen til side for å ikke kjøre på Vidar Frogner sin Porsche 911 GT2 EVO. Bakken havnet ut på gresset og snurret inn på banen igjen, rett foran Frogner.

Kai Roger Bakken i Lotus Esprit tok starten, mens Robin Jonasson i sin grønne Porsche 918 og Jan Øyvind Ruud i Stelth B7 fulgte tett etter. De 3 i front ble ikke hindret av Alfred Bakken sin snurring, og de fikk da en liten luke til resten av det store startfeltet.

Kai Roger Bakken ledet løpe lenge, mens Robin Jonasson og Jan Øyvind Ruud jaktet tett.

2 runder før mål gjorde Jonasson et forsøk på å passere Bakken ut av Angst-svingen, men havnet ut på gresset og snurret rett foran 2 biler som var tatt igjen med en runde. Jonasson kom inn på banen igjen på 3. plass.

Jan Øyvind Ruud kjørte seg nå helt oppe i hekken på Kai Roger Bakken, og på siste runde klarte Ruud å passere Lotusen til Bakken på gamle depot-sletta, og kjørte inn til seier.

– Det her var helt utrolig, etter motorraset på Mantorp for bare 3 uker siden, og jeg gleder meg veldig til å se løpet på Canal Motor på onsdag klokka 20:00, sa Jan Øyvind Rud til Gatebil sitt film crew etter løpet.

Helgens andre Race i Gatebil Extreme kjøres søndag 14 juli kl. 14:00.

TOP 6 EXTREME RACE 5 AV 9:
1. JAN ØYVIND RUUD, STEALTH-B7
2. KAI ROGER BAKKEN, LOTUS ESPRIT
3. ROBIN JONASSON, PORSCHE 918 RSR
4. VIDAR FROGNER, PORSCHE 993 EVO
5. HAAVARD LIEN, CHEVROLET C5
6. KAREL SILHA, PORSCHE CUP

Se alle resultater Extreme her.

Brian James sponser Extreme:

LES MER OM GATEBIL RUDSKOGEN: