Høy temperatur i Extreme Race søndag!

Det var flere hendelser i helgens andre Race i Gatebil Extreme som ble diskutert etter løpet. Alt fra frekke forbikjøringer til for mye kutting av svinger, og påstander om ufine manøvre for å hindre raskere biler i å komme forbi.

Allerede da starten gikk var det kontakt mellom Kai Roger Bakken sin Lotus og Robin Jonasson sin grønne Porsche. Men begge biler kom helskinnet rundt de første svingene – Jonasson først og Bakken like etter.

I Racet som ble kjørt dagen før var det Jonasson som jaktet Bakken og klarte å kjøre forbi på nest siste runde. Her var det motsatt. Jonasson hadde ledelsen, som på det meste var nesten 100 meter. Men Kai Roger Bakken nærmet seg for hver runde, og da det gjenstod en runde bremset Bakken forbi i enden av langsletta. Jonasson følte seg presset ut av banen, men svarte med en frekk forbikjøring og tok tilbake ledelsen som han holdt til mål.

RUUD HOLDT UNNA FOR FROGNER
Jan Øyvind Ruud i Stelth B7 så lenge ut til å ha god kontroll på 3. plassen, men Vidar Frogner i Porsche GT2 kom stadig nærmere. Mot slutten av løpet fikk Frogner kontakt og hadde flere forsøk på å kjøre forbi. Men Ruud holdt Frogner bak seg helt til mål og ble nummer 3. Også her var det diskusjoner etterpå.

Pål Rickard Eidsvold i Porsche 993 GT2 kjørte inn til 5. plass, som var årsbeste for han i Gatebil Extreme, med sin Porsche 993 GT2 han har hatt mye problemer med, mens Alfred Bakken ble nummer 6.

NY REKORD AV BAKKEN
Kai Roger Bakken kjørte løpets raskeste runde på 1,22.17. Dette var ett sekund saktere enn Gatebil-rekorden Jonasson satt i Extreme Time Attack på fredag, men Bakken sin rundetid var den raskeste som noen gang er kjørt i et Race i Gatebil Extreme.

Siste Race og Time Attack i Gatebil Extreme kjøres på Mantorp Park 27-29 september.

Alt som skjedde i Gatebil Extreme på Rudskogen i august, kan du se på nettsiden til Canal Motor førstkommende onsdag kl. 20:00..

TOP 6 EXTREME RACE 7 AV 9:
1. ROBIN JONASSON, PORSCHE 918 RSR
2. KAI ROGER BAKKEN, LOTUS ESPRIT
3. JAN ØYVIND RUUD, STEALTH-B7
4. VIDAR FROGNER, PORSCHE 993 EVO
5. PÅL RICKARD EIDSVOLD, PORSCHE 993
6. ALFRED BAKKEN, LAMBORGHINI

Se alle resultater Extreme her.

Brian James sponser Extreme:

NEXT GATEBIL: