Rudskogen Main Festival 6 – 9 July, 2023

GATEBIL på Rudskogen Motorpark i juli er en av verdens mest kjente «track-day festival». Hvert år blir festivalen besøkt av over 40.000 bil-frelste fra hele verden. Dette er årets høydepunkt for mange mennesker. Gatebil besøkes hvert år av journalister fra mange land på denne festivalen. Vi har sjåfører fra nesten like mange land.

Aktiviteter
More info

Siden juli-arrangementet er det største festivalen, inkluderer det også alle aktiviteter du kan tenke deg på Gatebil. Flest biler, flest mennesker, mest action og bestte after-track!

På banen
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For alle type biler. Sånn har det alltid vært! Og for at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil. Her er oversikt på kjøring som skal skje på Rudskogen 2023!

Frikjøring

 • Straight line
 • Open line
 • Drift line
 • Drift Show

Konkurranser:

 • Breisladd

Konkurranse-serier:

 • Extreme Time Attack
 • Extreme Race
Super 3
More info

Det blir selvsagt Super 3 konkurranse på Gatebil også i 2023. Super 3 kjøres på Gatebils store sommerfestival på Rudskogen Motorsenter den 6-9 juli.

DETTE ER SUPER 3
Super 3 er en team drifting konkurranse hvor 3 biler kjører på lag og samarbeider om å ligge så tett og bredt som mulig. Super 3 er vanvittig gøy for deltakere og et nervepirrende røykshow for publikum!

Konkurransen kjøres alltid på Gatebil Rudskogen i juli, og har blitt arrangert 6 ganger – fra 2016 til 2019, 2021 og 2022.

Utstilling – Showgarden
More info

Gatebil handler jo ikke bare om hva som skjer på banen. For også i 2023 blir det selvsagt Meguiars Showgarden på alle Gatebil festivalene.

Showgarden er et stort utstillingsområde hvor alle som har en spesiell og fin bil som skiller seg ut fra mengden kan delta. Både nye og gamle – originale og ombygde.

VIL DU VÆRE MED?

Alle som ønsker kan delta på utstillingen. Les mer HER.

PREMIERING

Det blir selvsagt premiering av de bilene dommerne liker best. Nytt i 2023 er at også publikum kan være med å stemme. Hvilken utstillingsklasser og hvor mange som premieres vil være forskjellig fra festivalene. Les mer HER.

Aftertrack
More info

På alle Gatebil festivaler er det Aftertrack fredag og lørdag kveld. Her samles alle til stort fest med live konserter, dj’s og annen underholdning. Alle over 18 år med festivalbillett har adgang til Aftertrack. Billetter selges ikke separat.

Programmet kommer snart.

Gatebil Taxi
More info

Gatebil sine tre gule BMW M5 taxier har fraktet tusenvis av besøkende på Gatebil-festivalene rundt Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen på sladd siden 2005.  Vi bygger nå en taxi nr. 4! Målet er at den siste skal være klar til juni-festivalen på Mantorp!

HISTORIE:

Første taxien var en BMW 3-serie med M3-sekser og turbo. Året etter bygde vi en Volvo XC90 med røramme og big-block V8. Begge disse har nå fått nye eiere, og i Taxi-garasjen er nå 3 stykker BMW M5 (E60)

M5 V10 motoren som originalt yter 507 hester er noe oppjustert, og alle biler er lettet med nærmere 300 kg. Ellers er alle taxiene spesialrigget som en løpsbil, med solid veltebur, 4 stk dype Sparco racingstoler, brannslukkeranlegg og 4-punkts seler. Hver bil kan ha med 3 passasjerer. Pris pr. person pr. tur er kr. 700,- NOK/ SEK. OBS! Det er ingen aldersgrense for å sitte på, men man må være minimum 150 cm høy for å passe godt til seter og seler.

Taxitur kjøpes på nettet.
Billetter for den aktuelle dagen kommer ut kl. 8:00.

TEAM GATEBIL TAXI

Gatebil Taxiene har egen garasje / verksted i Horten, og i teamet som drifter bilene er:

Bjørnar Iversen (teamsjef),
Hans R. Iversen,
Morten Haugen,
Per Sigurd Johnsen,
Frode Gunnerød,
Bent Gunnerød,
Trond Magne Sandvik,
Erik Løken
og Tore Siren.

Sjåfører er:
Bjørnar Iversen,
Åge Flugre,
Anders Maaren,
Hans R. Iversen,
Morten Haugen,
Morten Saglien og
Frode Gunnerød.
I tillegg har vi hatt mange gjestesjåfører som Henning Solberg, Andreas Mikkelsen og Stian Hafsengen.

For kun 700,- kroner kan du få deg en heftig tur rundt banen på alle Gatebil-festivaler i denne sesongen både på Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen. Vi kjører 2 til 3 pass på et sett med bakdekk…

Taxituren bestiller du ved det store Gatebil-teltet, hvor du også finner Gatebil shop med massevis av kule Gatebil klær.

Camping
More info

Vil du oppleve alt som skjer på Gatebil, både på dagen og kvelden? Da må du bo på Gatebil-campen!

Her finner du nyttig info og noen enkle ordensregler som er viktig å følge for at alle skal ha det så bra og gøy som mulig.

INGEN FORHÅNDSBESTILLING 

På alle Gatebil festivaler er det store campingområder med plass til alle. Vennegjenger som vil stå samles oppfordres til å komme sammen, evt. avtale med vaktene at dere selv holder av plass til de som kommer litt senere.

CAMPING INKLUDERT I FESTIVALBILLETT

Alle med festivalbillett kan bo på campingen. Camping er inkludert i billettprisen. Campingvogn er også gratis, men du må kjøpe ‘bilpass’ til bilen som drar vogna. Bilpass koster kr. 300,- om du kjøper på nett, og prisen er lik for personbiler og busser.

Priseksempel: 3 kompiser kommer kjørende i samme bil med campingvogn og skal bo på campingen. De kjøper da 1 stk festivalbillett hver, pluss betaler kr. 300,- for bilen som trekker campingvogna. Kr. 300,- for bilen er prisen for hele perioden, ikke pr. dag. Så kjøper du billett på nett – ikke kjøp mer enn 1 stk billett til bilen.

FAMILIE/ ROLIGCAMP

På festivalcampen blir det ofte ekstra god stemning på kvelden. Men det finnes også egne områder hvor det er roligere. Hvor dette er kan du se på områdekartene som publiseres i forkant av hver festival.

DUSJER OG TOALETTER

På områdekartet til hver festival er det merket av hvor det finnes dusjer og toaletter.

AFTERTRACK PÅ KVELDEN 

På alle Gatebil festivaler er det Aftertrack på kvelden. Konserter, show og dj- enten på stor utescene eller i telt. Alle over 18 år med festivalbillett har adgang til Aftertrack.

ORDENSREGLER

RYDD DITT EGET CAMPOMRÅDE – Om det er litt rotete rundt campingvogna under festivalen er det ingen ordenspoliti som ber dere rydde. Men før hjemreise skal det være strøkent som da dere kom. Det er IKKE lov å sette igjen sofaer, kjøleskap, ødelagte campingvogner og annet. Men området skal være ryddet i søppelsekker som blir utlevert av vårt ryddeteam.

BRANNFARE, GLASSFLASKER, MOPEDKJØRING – Fare for brann er noe alle må ta på alvor, og sunn fornuft er det som gjelder. Det er forbudt med engangsgriller, men vanlige griller på ben er tillatt, om ikke annet blir opplyst før eller på festivalen. Glassflasker er heller ikke lov, da knust glass er lite trivelig både for folk og biler. Det er heller ikke tillatt å kjøre moped, scooter og lignende rundt på camp eller depot-områdene. Kun med unntak av ATV’er som tauer løpsbiler til og fra pitlaine.

LA BILEN STÅ! – På Gatebil campingen er det forbudt å kjøre bil etter kl 21:00. Kun når man kommer og skal reise hjem. Oppstarting av bil og rusing av motor er heller ikke tillatt. Husk, sitter du bak rattet på bilen din og har drukket alkohol, kan politiet ta deg for fyllekjøring selv om du ikke starter bilen.

VAKTHOLD PÅ GATEBIL

ProTect har ansvar for ro og orden på Gatebil. Politiet er også til stedet, og både brannvakt og sykestue er døgnåpent. Se områdekart.

MUSIKKSPILLING

Det skal være stille på alle områder til kl 02:00. På familiecampingen skal det ikke spilles høy musikk og det skal være helt stille kl 20:00.

Gatebil shop
More info

Gatebil-butikken er samlingspunktet i depot. Det er umulig å ikke se den – siden den er stor og gul. Her kan du kjøpe den nye kolleksjonen av Gatebil-klær, eller si hei og still spørsmål til taxi-teamet vårt som ligger like ved siden av Gatebil-shopen. Her kan du også kjøpe billett til en tur i en Gatebil-taxi!

Du kan kjøpe klær på nettet: HER.

Tidskjema
More info

Tidskjema kommer i 2023

Banekjøring
More info

Gatebil handler selvsagt først og fremst om frikjøring på banen. For både bane og gatebiler. Sånn har det alltid vært! For at ALLE skal kunne finne sin plass tilpasset type bil, ambisjonsnivå og kjørestil. Her har du en oversikt om alle typer av kjøring som som skal skje på Rudskogen 2023!

Frikörning
More info

Under Gatebil kommer det en stor variation bilar som kör på banan. Allt från vanliga gatbilar till rena tävlingsbilar som kör drifting och/eller bankörning. Det finns helt enkelt otroligt mycket att se!

På Gatebil får alla som vill chansen att delta i körningen. Både registrerade och oregistrerade bilar är välkomna att delta.

STRAIGHT LINE

Detta pass är för dig som vill köra på banan med din bil, men inte för att sladda eller drifta. I gruppen straight line kan du testa din sportbil, ombyggda bil eller bara se vad din gamla GTI klarar av på banan. Kanske för att försöka förbättra dina varvtider eller bara känna på att köra över hastighetsgränsen på ett lagligt sett. I denna grupp är alltså inte drifting tillåtet. Vill du sladda eller drifta ska du inte köra Straight Line!

OPEN LINE

Når man ikke har lyst til å kjøre sammen med drifterne, men gjerne vil sladde litt selv – da er dette heatet for deg. Kjør fort, og sladd gjerne Open line är passet för dig som vill sladda i kurvorna eller för dig som är nybörjare inom drifting. I Open Line håller man lite mer avstånd mellan bilarna för att alla ska ha möjlighet att testa på drifting på ett lite ”lugnare” sett. Denna grupp passar även utmärkt för dig som kanske vill sladda lite med din bil ut ur kurvorna för att sedan ge järnet på rakan. Är du tävlingsförare i drifting ska du alltså inte köra i denna grupp, då är det Drift Line som passar dig bättre!

DRIFT LINE

Drift Line är passet för dig som bara vill drifta – gärna över hela banan hela tiden! Här hittar vi de snabbaste drifting förarna. Är du tävlingsförare i drifting är det här du ska köra. Här köra man snabbare och med mindre avstånd till varandra med 100% drift hela tiden. Nytt för i år är att vi delar upp Drift Line i två grupper – en grupp för er nybörjare och en grupp för mer erfarna driftingförare. På varje Drift Line pass börjar dom erfarna förarna, därefter är nybörjarna välkomna ut på banan!

SLADDGÅRD

Sladdgården är perfekt för dig som vill testa sladda, men inte vill köra på bana. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är sladdgården riktigt uppskattat för dig som gillar att drifta eller bara vill testa! Här får du köra själv på en inhägnad konbana.

Gatebil Extreme
More info

I 2023 kjøres Gatebil Extreme endelig igjen som en full serie med løp på alle årets 5 Gatebil festivaler.

OM GATEBIL EXTREME

Gatebil Extreme er Gatebils egen Time Attack og Racing-serie, hvor alt fra hjemmebygde budsjettbiler til helproffe tidligere fabrikksbiler deltar.

Serien følger FIAs krav til sikkerhet, men ellers er det nærmest fritt hva som er lov å gjøre med bilen, og flere har motorer på over utrolige 1000 hester. Gatebil Extreme ble startet i 2005, og siden har over 200 biler/ førere deltatt.

EXTREME TIME ATTACK

I Time Attack er det beste rundetid som gjelder. Her er banen åpen i 45 minutter, hvor deltakere kan velge å kjøre bare 1 runde, eller 18 som er maks tillatt. Alle kan når som helst kjøre i pitlane eller depot for å bytte dekk og justere på bilen, og ut på banen igjen for å forsøke å kjøre enda raskere.

Tidene fra Extreme Time Attack gir startoppstillingen til Extreme Race.

EXTREME RACE

Extreme Race er racingløp med fellesstart og først til mål. Hvor mange runder som kjøres varierer fra de forskjellige banene.

Breisladden
More info

Breisladden har for veldig mange vært helgas største høydepunkt siden den første konkurransen i 2001.

ALLE KAN DELTA

Som alltid kan alle delta i konkurransen. Både de som har gatebiler og de som kjører drifting/ banebiler. Amatører og proffe. 2 og 4-hjulstrekk. Alle i samme klasse.

ENKLE REGLER

Reglene er enkle og etter hvert kjente for de fleste. Det som gjelder er å kjøre bredest, fortest, ha full kontroll og lage mest mulig show.

Det er litt forskjellig hva dommerne legger vekt på til de tre løypene/ svingene som kjøres (Vålerbanen, Mantorp Park og Rudskogen). Under ser du en beskrivelse for hva som er viktig for å få mye poeng på Rudskogen:

KVALIFISERING

På kvalifiseringen kjører alle et run. De 20 beste går videre til finalen. Hvor mange som får kjøre finalen avhenger av hvor mange deltakere det er til hver konkurranse.

FINALE

I finalen kjører alle et run. De 6 beste går videre, og de 3 beste av disse igjen kjører selve superfinalen.

Jeg vil kjøre på banen!
More info

Alle som har lyst og ønsker å ha det gøy på banen har mulighet til dette på Gatebil!

Frikjøring
More info

KRAV TIL FØRER, UTSTYR OG BIL:

 • gyldig førerkort
 • Kjøredress (trenger ikke å være FIA)
 • hjelm
 • en bil som er i teknisk god stand kjøre på Gatebil. 
 • må melde seg på banekjøring i sekretariatet, 
 • bilen må gjennom en teknisk kontroll på stedet (krav til teknisk kontroll på Frikjøring)
 • Delta i førermøte før man skal ut å kjøre. 

Vegtraffikkloven gjelder. Promillegrensen er 0. Det kan bli utført stikkprøver både av Politi og representater fra banen.

KRAV TIL BILEN FOR KJØRING PÅ GATEBIL:

Bilen skal gjennom en teknisk kontroll. Her sjekkes at bilen er skikket for å være på banen. Bilen skal være:

 •  Ryddet for alle løse gjenstander.
 • I generelt god stand hvor alt er godt festet.
 • Være utstyrt med lys ihht veitrafikkloven eller gjeldende reglement for biltypen/klassen.
 • Hel og pen, alle karosserideler skal være intakt og i samme farge.
 • Uten lekkasjer fra motor, girkasse, kjøling, bremser eller dempere.
 • Åpen wastegate er ikke lov.
 • Bakfanger skal være montert lavere enn senter av hjul.
 • Hjul skal ikke stikke utenfor skjermer.
 • Det skal ikke være noen bevegelige deler som stikker opp av panser ubeskyttet (reimhjul etc.).
 • Kabriolet skal kjøre med taket igjen og ha tilstrekkelig veltebøyle.

Det er 100dB grense på alle Gatebil Festivalene. Dette blir sjekket både på teknisk og under kjøringen. Overtredelse av støy på banen resulterer i svarflagg. Gjentakende overtredelse kan gi kjørenekt.

PÅMELDING: Informasjon kommer snart.

Breisladden
More info

Påmelding til breisladd gjøres når man kjøper billett for banekjøring. Man huker av om man vil delta på breisladden. Vi publiserer liste med alle deltakere før arrangementet. Kjøp banekjøringsbillett og meld deg på til breisladd her:

Tickster Gatebil Mantorp Banekjøring.

Extreme
More info

Alle med lisensert løpsbil er i utgangspunktet velkommen til å delta. For påmelding eller spørsmål – kontakt Hans Jørgen i Gatebil.

Mail: hja@gatebil.no
Tlf: (+47) 915 95 257

Tekniske regler og konkurranseregler sendes deltakere.

Bli passasjer
More info

KRAV TIL PASSASJER:

 • Alle passasjerer må være over 150 cm høye,
 • Ha Kjøredress (trenger ikke å være FIA)
 • Hjelm
 • Kjøpe passasjerlisens digitialt (tickster)
 • Delta på førermøte

På Mantorp: er det alderskrav på minimum 16 år.

Teknisk & Førermøte info
More info

Åpningstider TEKNISK

Thursday15:00 – 21:00
Friday7:30 – 18:00
Saturday7:30 – 18:00
Sunday9:30 – 14:30
You will find technical inspection next to the new washing place and the gas station in the corner of the depot.

Drivers briefing track driving / Førermøte banekjøring

ThursdayFridaySaturdaySunday
18:00
18:30
20:00
21:00
07:30
08:00
08:30
09:00
09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
14:30
15:30
16:00
17:15
07:30
08:00
08:30
09:00
09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
13:30
14:30
15:30
16:00
17:00
10:00
11:00
12:00
14:30
16:00
You will find Drivers briefing for track driving in pit garage nr. 1

Drivers briefing EXTREME / Førermøte EXTREME

Friday13:00
Saturday13:00
15:00
Sunday12:30
15:00

Drivers briefing Super 3 / Førermøte Super 3

Torsdag14:00
17:30
22:00
Området
More info
Åpningstider
More infoFestival portenBane / depotCampAftertrack
Torsdag9-009-23 (depot),
15-21 (bane kun for super 3)
9-00
Fredagdøgnåpent8-23 (depot)
8-21 (bane)
døgnåpen22-02
Lørdagdøgnåpent8-23 (depot)
8-20 (bane)
døgnåpent22-02
Søndagdøgnåpent10-1700-17
Kart
More info
Vei til Gatebil
More info

SLIK FINNER DU FREM:

Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Ca. 1 time fra Oslo, og 2,5 timer fra Göteborg.

rudskogen

GPS koordinatorer: N 59° 22′ 04″ N – E 11° 15′ 43″.

Rudskogen Motorsenter
Hotel i nærheten
More info

ØNSKER DU Å BO PÅ HOTEL?
Har du lyst til å bo på hotel kan vi anbefale Quality Hotel og Badeland rett ved E6 i Sarpsborg, ca 15-20 minutter fra Rudskogen. Telefon til booking er: +47 69 10 15 00. Mer informasjon finner du på hotellets hjemmeside: www.superland.no

Stands
More info

LEI FIRMASTAND PÅ GATEBIL I 2023!

Gatebil leier ut standplasser til firmaer på alle festivalene. Her kan du få så stort eller så lite område du ønsker, hvor du kan selge, demonstrere og knytte kontakter.

Husk å være tidlig ute mht juli-festivalen på Rudskogen.

Kontakt Hans Jørgen: +47 915 95 257 / hja@gatebil.no

Bli partner
More info

Gatebil har mange partnere som vi samarbeider med på forskjellige måter. Ingen partneravtaler med Gatebil er like. Verken på pris eller innhold. Noen partnere deltar mer aktivt på festivalene, mens andre ønsker å være synlighet på andre måter i det store Gatebil-miljøet.

Ta kontakt i dag for et pristilbud på en partneravtale, skreddersydd ditt firma/ dine produkter eller tjenester.

Kontakt Hans Jørgen: +47 915 95 257 / hja@gatebil.no

Billetter
More info
GATEBIL VÅLERBANEN 19-21. MAI 2023
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
Festival ticket THUR-SUN
1550,- 1700,- Buy
Festival ticket FRI-SUN
1350,- 1500,- Buy
Festival ticket SAT-SUN
1050,- 1200,- Buy
Day ticket
350,- 400,- Buy
Vechicle ticket
500,- 650,- Buy
Day Parking (Outside gate)
100,- 150,- Buy
Track driving 1 day (optional day)
700,- Only available on web Buy
Track driving 3 days
1750,- Only available on web Buy
Driver’s License (NBF)
250,- Only available on web Buy
Passenger license
100,- Only available on web Buy
GATEBIL MANTORP PARK 15 – 18. JUNI
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
Festival ticket THUR-SUN
1550,- 1600,- Buy
Festival ticket FRI-SUN
1350,- 1500,- Buy
Festival ticket SAT-SUN
1050,- 1200,- Buy
Day ticket
350,- 400,- Buy
Vechicle ticket
500,- 650,- Buy
Day Parking (Outside gate)
70,- 100,- Buy
Weekend parking (Outside gate)
150,- 200,- Buy
Track driving 1 day (optional day)
400,- Only available on web Buy
Track driving 3 days
1000,- Only available on web Buy
Driver’s License (SBF)
150,- Only available on web Buy
Passenger license
200,- Only available on web Buy
GATEBIL RUDSKOGEN 7-9.JULI 2023
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
Festival ticket THUR-SUN
1900,- 2050,- Buy
Festival ticket FRI-SUN
1700,- 1850,- Buy
Festival ticket SAT-SUN
1400,- 1550,- Buy
Day ticket
400,- 450,- Buy
Vechicle ticket
500,- 650,- Buy
Day Parking (Outside gate)
100,- 150,- Buy
Weekend parking (Outside gate)
150,- 200,- Buy
Track driving 1 day (optional day)
700,- Only available on web Buy
Track driving 3 days
1750,- Only available on web Buy
Driver’s License (NBF)
250,- Only available on web Buy
Passenger license
100,- Only available on web Buy
GATEBIL RUDSKOGEN 1-3. SEPT 2023
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
Festival ticket THUR-SUN
1550,- 1700,- Buy
Festival ticket FRI-SUN
1350,- 1500,- Buy
Festival ticket SAT-SUN
1050,- 1200,- Buy
Day ticket
350,- 400,- Buy
Vechicle ticket
500,- 650,- Buy
Day Parking (Outside gate)
100,- 150,- Buy
Weekend parking (Outside gate)
150,- 200,- Buy
Track driving 1 day (optional day)
700,- Only available on web Buy
Track driving 3 days
1750,- Only available on web Buy
Driver’s License (NBF)
250,- Only available on web Buy
Passenger license
100,- Only available on web Buy
GATEBIL MANTORP PARK 28 – 30 SEPTEMBER
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
Festival ticket THUR-SUN
1450,- 1600,- Buy
Festival ticket FRI-SUN
1250,- 1400,- Buy
Festival ticket SAT-SUN
950,- 1100,- Buy
Day ticket
350,- 400,- Buy
Vechicle ticket
500,- 650,- Buy
Day Parking (Outside gate)
100,- 150,- Buy
Track driving 1 day (optional day)
400,- Only available on web Buy
Track driving 3 days
1000,- Only available on web Buy
Driver’s License (SBF)
150,- Only available on web Buy
Passenger license
200,- Only available on web Buy
TAXI tickets Vålerbanen
More info
Ticket Online AT ENTRANCE
Taxi
700,- Only available online