Se Fredrik Sørlie drifte på Nürburging!

Underground Garage og stuntsjåfør Fredrik Sørlie, tok turen til Nürburgring tidligere denne måneden med sin Toyota Cressida. Det vakte oppsikt!

Av: Camilla S.Tofterå / camilla@gatebil.com  Foto: Erik Løken & Christoph Scherling

På en helt vanlig banedag, kalt “turistfahren” trillet nordmannen ut på den godt over to mil lange banen i Tyskland med sin gateregistrerte Toyota Cressida fra 1977. Blant Porscher, BMW M3, motorsykler og andre spenstige biler, kan du se Sørlie drifte seg forbi andre kjørende i videoen lengre nede i artikkelen.

På turistkjøring kan hvem som helst slippe ut på banen, uansett redskap så lenge man betaler i bommen. Det betyr i prinsippet at her finnes det alle mulige type biler på banen samtidig, men veldig ofte er det typiske trackday racere som ønsker å kjøre fort rundt banen. Fredrik derimot, fikk lyst å gjøre mer enn å kjøre kjappe rundetider…

_DSC0253Sleeperen ble kjørt de 1600 kilometerene fra Norge til Nürburgring tur/retur, med et lite pit-stop i Gøteborg for dekkbalansering. 

_DSC0012
Et obligatorisk postkortbilde i Haupstrasse midt i Nürburgring måtte til når man har kjørt  fra Norge.

– Egentlig var planen å lage en roadtripfilm om at vi kjørte hele veien ned for å kjøre på turistkjøringen og så kjøre hjem igjen, men dessverre ble kameracrewet booket på en annen jobb noen dager før vi skulle dra. Da ble det en mer uhøytidelig kompistur med Erik Løken. Jeg kjørte en del “normale” runder på lørdag før jeg kjørte en rask runde på slutten av dagen. Søndag kjørte vi et par runder vanlig, men på slutten var det veldig stille og rolig, og siden vi var der med en lokal fyr som pleier å sladde endel, så tok vi et par runder med litt sladd. Jeg hadde vel aldri sett for meg at en slurvete redigert GoPro-film skulle få så mange hits på YouTube!

_DSC0262

Fredrik fikk både tilskuere og andre førere på banen til å få hakeslepp. Gnistregn over curbz, blårøyk, kombinert med drifting i høy hastighet gjennom de aller fleste svingene, fikk mange til å lure på hvem denne gærningen var. Den lyseblå retro klassikeren ble fanget opp på en en rekke videosnutter som spredde seg kjapt på sosiale medier de neste dagene.

– Jeg har vært på “Ringen” 4-5  ganger tidligere og kjørt, og man skal ikke se bort i fra at det blir ny tur i 2015. Da med oppgradert bil. Hvor mye som blir gjort kommer helt an på økonomien. Vi tar det som det kommer, forteller Fredrik før han peiser videre på neste filmoppdrag bak rattet i en eller annen film i Norge eller utlandet.

Det er uansett ingen tvil om at Fredrik koser seg i den redskapen han har. Mange av filmene som ligger på Sørlie’s Youtube konto, har bikket godt over 200 000 visninger.

Her er en av dem fra turen: 

[fve][/fve]

 SE OGSÅ: MovieBird på Gatebil på Rudskogen som Fredrik Sørlie var med på.