Solberg rota bort seieren i USA

Søndag 30.09.2018 / Bjørn

Petter Solberg hadde seieren i lomma i tidenes første VM-løp i rallycross i USA som ble kjørt på Circuit of the Americas i Texas 29-30 september.

Svenske Johan Kristoffersson hadde utrolig nok vunnet de 8 siste løpene, og da Kristoffersson sikret plass i semifinalen var det klart at han allerede er verdensmester for andre år på rad, selv om to løp gjenstår.

Petter Solberg ledet VM-runden i USA etter de 4 innledende kval-omgangene og vant sin semifinale i heat med Kristoffersson, så Solberg hadde beste startspor i finalen.

Andreas Bakkerud var nummer 4 etter kvalifiseringen men ble bare nummer 3 i semifinalen, og fikk dårligste startspor i finalen.

Både Solberg og Bakkerud kjørte veldig bra i finalen og alt så ut til at Solberg skulle vinne, Kristoffersson bli nummer to med Bakkerud på 3. plass.

Men på starten av siste runde gjorde erfarne Petter Solberg en sjelden førerfeil og kom for langt ut i en sving. Kristoffersson fikk dermed servert sin 9. VM-seier på rad.

Solberg tapte heldigvis ikke flere plasseringer og ble nummer to mens Bakkerud sikret sin 3. plass.

Selv om Kristoffersson er årets mester, er kampen om å bli nummer 2 helt åpen. For bare 8 poeng skiller mellom Mattias Ekström, Petter Solberg, Andreas Bakkerud, og 8 ganger verdensmester i Rally, Sebastien Loeb.

To runder gjenstår i årets VM og neste løp kjøres i Tyskland 13-14 oktober.

I denne videoen fra Oslo Motorshow 2015 forteller Petter Solberg om karrieren og viser mange av sine gamle løpsbiler