Bakkerud vant og Solberg sikret nesten ny VM-tittel!

Tredjeplass i nest siste VM-runde i Italia søndag sikret langt på vei en ny VM-tittel i rallycross for Petter Solberg (40).

26 poeng skiller nå ned til VM-toer Timmy Hansen fra Sverige. Med ett løp igjen på kalenderen og maksimalt 30 poeng å kjempe om, betyr det at Solberg sikrer tittelen for annet år på rad med kun 5 poeng i Argentina neste måned. Solberg må kun må kvalifisere seg til semifinalen for å bli verdensmester for tredje gang i karrieren (rally 2003 og rallycross 2014).

-Jeg er godt fornøyd med løpshelgen. Etter å ha ledet lørdag, gjorde jeg det i overkant spennende for meg selv søndag morgen. Jeg gjorde to store feil i tredje heat. Først en tjuvstart, så glemte jeg å ta straffen og kjøre innom alternativsporet en ekstra gang. Det kostet meg topplasseringen etter fire innledende omganger – og to VM-poeng.

-I fjerde omgang var jeg revansjsugen og fikk til et optimalt race på vått underlag. Jeg tok helgens annen heatseier og kvalifiserte meg til startspor to i semifinalen. Dessverre slet jeg med å finne grep på grusen i semifinalen, og jeg måtte nøye meg med annenplass. Men vi nådde hovedmålet for helgen; vi sikret finaleplass og verdifulle VM-poeng.

-I finalen forsøkte jeg mitt aller beste, men fortsatt manglet vi grep. Jeg forsto ganske raskt at seieren var utenfor rekkevidde. Det handlet etter hvert mest om å holde meg på banen, unngå skader på bilen og punkteringer. I stedet var det Andreas Bakkerud som fortjent kunne juble høyest og øverst på seierspallen.

-Nå trenger jeg kun fem poeng i siste løp for å sikre tittelen. Jeg er helt sikker på at motstanderne våre kommer til å la oss kjempe ekstra hardt for dem, men jeg er klar til kamp! Følelsen er god, og jeg tror fullt og helt på at vi skal klare det. Jeg reiser til Argentina om fem uker med to mål for øyet: Sikre VM-tittelen og forsvare seieren i løpet fra i fjor.

Resultater:
1) Andreas Bakkerud, Norge 4.45,216, 2) Johan Kristoffersson, Sverige 4.47,167, 3) Petter Solberg, Norge 4.49,297, 4) Anton Marklund, Sverige 4.58,090, 5) Manfred Stohl, Østerrike 5.09,237, 6) Timur Timerzyanov, Russland 5.16,642.

VM sammenlagt:
1) Petter Solberg, Norge 279, 2) Timmy Hansen, Sverige 253, 3) Johan Kristoffersson, Sverige 228, 4) Andreas Bakkerud, Norge 215, 5) Davy Jeanney, Frankrike 189, 6) Mattias Ekström, Sverige 181.

_CMC5686
Før VM avgjøres med siste rude i Argentina 27 november, skal Petter Solberg holde show i “bakgården” på Oslo Motorshow førstekommende lørdag 24 mai.

LINK: Les mer om Petter Solberg på Oslo Motorshow her.