STOR DRAMATIKK I EXTREME RACE 6

Tekst: June Elise Marlén

Startoppstillingen var den samme som i gårsdagens race. Dagens race 6, derimot, inneholdt mye dramatikk og fikk et helt annet utfall enn forventet.

For det første hadde Kai Roger Bakken problemer, og klarte ikke å holde på sin andreplass mer enn fire runder før han ble forbikjørt av den ene etter den andre.

Bosse Jonasson hadde overtatt førersetet i Team Jonassons Porsche og holdt lenge på ledelsen. Bak ham kom imidlertid Vidar Frogner, i sin Situne-sponsede Porsche 993 GT2, mannen som har bygget bil i over to år og slitt med tekniske problemer hele sesongen, og drar forbi Jonasson opp fra Slakteren.

Det var en svært tilfreds Vidar Frogner som tok imot seierspokalen på podiet, men gleden ble imidlertid kortvarig. Robin Jonasson la inn klage på at Frogner kjørte forbi på gulflagg, hvilket resulterer i at Vidar Frogner blir diskvalifisert.

Resultatet blir dermed Jonasson på første, Garberg på andre, Schriever på tredje og Hansson og Bakken på henholdsvis fjerde og femte.

– Jeg er skuffet, sier Vidar Frogner.
– Jeg og Bosse (Jonasson) kommer likt inn i gulflaggsonen, jeg ligger i yttersving og har noe større fart enn Bosse, og er tvunget til å legge meg foran idet han bremser opp. I så stor fart og i en så tett situasjon, kan jeg ikke se at jeg kunne ha gjort det på noen annen måte, forklarer han.

LINK: Resultatliste Extreme race 6