SVENSK FAVORITT GDS-KLAR

Mikael Johansson, en av storfavorittene før årets GDS-satsing i Sverige, bekrefter at han kommer på Gatebil Trackdays på Mantorp 14-16 august. Og Johansson har, som alltid, et mål om å vinne!

Tekst: June Elise M. Sørensen

Hovedbilde: DriftZone, Stefan Lindgren

28 år gamle Mikael Johansson fra Orust, rett utenfor Uddevalla, har alltid vært opptatt av motorsport. Det var likevel ikke før i 2014 at han debuterte i drifting, og allerede tre år senere vant han hele Gatebil Drift Series (GDS).

– Jeg kjente umiddelbart at dette var min greie, sier Mikael, som har vært et fast innslag på Gatebil siden.

Johansson til venstre:

Sesongen 2019 ble imidlertid en god blanding av opp- og nedturer for den ambisiøse svensken, som på sikt ønsker å satse utenlands.

– Vi hadde en del småproblemer med bilen i fjor, forteller han.

– På tross av utfordringene, endte vi likevel på en sterk tredjeplass sammenlagt i GDS, noe vi helt klart er fornøyde med.

På sikt er målet å komme seg ut i Europa og kjøre DMEC (Drift Masters European Championship), og aller helst å plassere seg helt i toppen i den prestisjetunge konkurransen.

– Måler er alltid å vinne, sånn er det bare, det er jo det man strever etter. Akkurat hva som blir det neste er imidlertid litt uklart. Nå satser vi først og fremst på å få kjørt mest mulig i Sverige denne sesongen, og skal delta på Gatebil Trackdays på Mantorp både i august og september. Bilen er helt race ready som den står nå, så vi er klare.

Kjøp billetter til Gatebil Trackdays på Mantorp Park

Team Johansson Racing:

Mikael Johansson kjører en BMW E46 M3 med en 3,4 liters 2JZ  ZRP stroker motor med Garret GTX3584RS turbo og to stk. Tial 38 mm. wastegates, BC272 kammer, BC ventilfjærer og BC retainers. Bilen leverer 700 hester på hjul og 850 Newton.

Drivverket består av Samsonas 4-trinns sekvensiell kasse, BMW M3 diff. og OS Giken clutch.

Bilen har Wisefab foran og bak, 3 stk. Walbro drivstoffpumper, NUKE bensinsystem, Bosch 2200 dyser, Bosch motorsport e-gasspjeld, Mishimoto intercooler og er mappet av Motor Nord i Sverige.

Innvendig er det fullbur, Atech racingstoler med sekspunktsbelter, AEM dash og RRS brannslukkeranlegg.

Utvendig har bilen Rebew plastkit, hvor alt er i plast, bortsett fra taket.

Sponsorer:

@boostracefuel

@bjprace

@mrlmr

@vcracing

@gikturboteknikab

@nukeperformance

@link_ecu

@zrp_rods

@anderssonsteelspeed

@kw_suspension

@mocomp

@garrettmotion

@sgarage

@kloma_dack_falg

@motornord

 

#gertstahlgårdsåkeriab

#jordvärme

#turbiniväst

#örnqvistgrafiskkonsultab

# autoexpertenuddevalla

#mtmekaniska

#lackman

#BT6,0

– – – – – –

Publisert 5. juli 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.

Sjekk ut Gatebil nettbutikk her.

– – – – –