Toyota GT86 rallybil

Toyota GT86 er blitt en populær sportsbil, selv ser vi den blir flittig brukt i drifting. Nå snuser Toyota på rallysporten hvor de har hatt lang og positiv historie med Celica Turbo på 80-tallet og Corolla på 90-tallet. Nå er det på tide å troppe opp med noe nytt og friskt!

Vil GT86 kunne gjøre samme innsatsen i rallysporten?

Den første prototypen vil bli prøvekjørt 21-24 august i Tyskland under tilleggs betegnelsen CS-R3. Bilen skal ikke konkurrere i den niende runden av WRC i Tyskland, men den skal fylle en viktig rolle som «forløper» og klarere alle etappene før deltagerne slippes løs.

Toyota-TMG-GT86-CS-R3-Rallyeauto-600x400

Bilen blir da kjørt av tyske Isolde Holdereid som har vunnet dameklassen i Monte Carlo seks ganger. Bilen blir nøye overveid før den skal homologeres i R3-kategorien. Når det er gjort, er det bare å åpne lommeboken. GT86 CS-R3 skal tilbys til private kunder gjennom Toyotas forhandlernett, og den kan delta i alt fra lokale rally til VM-runder.

-“Det faktum vi tester vår prototype på en svært offentlig scene, FIA WRC, viser hvilken tillit vi har i dette prosjektet,” forklarer Nico Ehlert, TMG sjefsingeniør. Interessen for denne bilen har allerede overgått våre forventninger, og vi ser frem til tilbakemeldinger fra våre fans som vil oppleve bilen på denne rally runden.

Blir det kult å se GT86 på gjørmete veier i full sladd? Vi venter spent!

Se inboardfilm her:

[fve][/fve]