TREFF RAPPORT: 10 år på ARCTIC CIRCLE RACEWAY

Sommertreff på Arctic Circle Raceway ved Mo i Rana kunne i år feire med stort 10 års jublieum. Det var derfor knyttet stor spenning
til årets arrangement og for første gang måtte arrangøren stoppe påmeldingen for banekjøring i forkant av helgen på grunn av stor pågang!

Ett av årets store trekkplaster var uten tvil Fredric Aasbø, som kom nærmest direkte fra sin første seier i Formula Drift til Nord Norge med Toyota GT86.

Av: Eirik Andrè Aadde /Eirik Aadde Photography

gt86Totalt 200 biler fikk til slutt slippe ut på Europas nordligste bane og ytterligere 500 biler var innom anlegget i løpet av helgen. I likhet med Gatebil-festivalene er Sommertreff på ACR en fullferdig festival helg, med banekjøring, utstilling og Aftertrack party.


I god skandinavisk ånd er også Breisladden et selvskrevet innslag i programmet hos Sommertreff.
Ikke overraskende ble det kniving mellom forhåndsfavorittene Aasbø og Alsaker.

robin_breisladd
Alsaker fikk vist publikum hva Supraen var god for.

robin_seier
Robin Alsaker var derimot hakket bedre denne gang og stakk av med seieren i breisladdkonkurransen. Han kunne i etterkant fortelle at det å slå Fredric Aasbø var ekstra gøy, da ”konkurransen” dem i mellom har vart i noen år.


Fredric måtte også se seg slått av Kent Olsen i sin BMW E36 som imponerte dommerne så mye at han fikk 2. plass i konkurransen.

aasbo_breisladd
Den ferske Formula Drift vinneren måtte dermed si seg fornøyd med 3. plass.

team_olsen
Kent var ikke den eneste Olsen, som var å se på ACR. Team Olsen Racing stilte opp med hele seks BMWèr. Disse er også ivrige som også kjører aktivt på Gatebil-festivalene.

Malin1
Team Olsen sin kvinnelige sjåfør Malin var også ute på banen med sin rosa, svarte og hvite e36. Dette er en dame som til vanlig kjører dragracing med motorsykkel, så her går det fort.

Rx7_rig
Jørgen Rønning Hansens strøkne Mazda RX7 ble med utpå banen etter stengtid, det resulterte i fete bilder.

1M
Geir Rosmo kjørte bra stil med sin 1-serie BMW.

jens
Jens Møkleby kunne nok en gang ta med seg en utstillings pokal etter treffet, men lot seg ikke skremme av den grunn til å ikke bruke sin helværste Mercedes 190E ute på banen.

supra2
Rolf ”SuperMario” fra Atlantic Drifters på tur ned den berømte ”Nordpolen”.

s15_lilla
Stian Nordsæther passet på å lage litt ekstra show når de lilla dekkene skulle spoles ut.

e30_m3
Truls Johansen kom så og si direkte fra SSP med sin nyinnkjøpte, strøkne E30 M3 Turbo.

matt_audi
I depot kunne man også se mange gromme biler i utstillingen. Deriblant Eirik Sandvik´s matt svarte A5 med luftfjæring. Lekker!

aasbo3
Det kunne tidvis minne om lokal tåke på ACR, og i sentrum fant vi som oftes en rød Toyota.
yankee1De trønderske muskelbilene fra Yankee Drift var også ofte skyld i røyk på banen.

morten_hifi
Fra Trøndelag kom også PlanetHIFI Driftteam, som i år hadde med seg to nye biler og sjåfører.

17m_ogskylineAnders med sin Nissan Skyline R33 fikk på plass den siste folien bare timer før kjøringa startet. Mens Tore hadde med sin nybygde 1971 model Ford 17M, utstyrt med en 2,9 liters Cosworth motor.

volvo1
Det ble satset til siste minutt på søndagen. Bare 10 minutter før kjøringa ble avslutet gikk det litt for fort ned den bratte høyresvingen i Nordpolen, og denne Volvoen havnet i sandfella.

volvoDet gikk tilsynelatende bra med begge i bilen som kom flirende ut av bilen.

Neste sommertreff finner sted 15-17 august.

Stor takk til Eirik Andrè Aadde for flott artikkel. Har du noe du ønsker på “trykk” på gatebil.no? Ta kontakt med camilla@gatebil.com eller bw@gatebil.no
GÅ IKKE GLIPP AV NESTE GATEBIL-FESTIVAL! Klikk på plakaten for å få mer informasjon:

plakat_liten