4 nye Gatebil-episoder klare på TV2.no og Sumo!

De første episodene med TV 2 sin serie om Gatebil ble sluppet onsdag 2 mars og så langt har de blitt sett nesten 100.000 ganger. Nå ligger 4 nye episoder klare, gratis på TV2.no og på TV 2 sin betalingskanal Sumo.

LINK: Se alle Gatebil-episodene gratis på TV2.no

FORTSETTELSE PÅ AASBØ OG MOEN PÅ LONG BEACH!
Forrige onsdag fikk vi se starten på den vanvittige historien om Fredric Aasbø på veien mot Norges største Motorsport-prestasjon i 2015. For når sesongen var over kunne han heve armene som tidenes første Verdensmester i Drifting og vinner av det Amerikanske Formula Drift mesterskapet. Nå kan du se alle tre episodene fra den klassiske gatebanen i Long Beach mitt i sentrum av Los Angeles hvor grunnlaget for bragden ble lagt.

TV 2 følger ikke bare Fredric Aasbø men også Norges andre Internasjonale driftingproff Kenneth Moen. Vi kommer tett på begge sjåførene, og får oppleve kontrastene mellom teamet til Kenneth Moen og teamet til Aaasbø, Papadakis Racing, kanskje verdens mest profesjonelle driftingteam, hvor over 50 personer legger tilrette for Fredric Aasbø. Teamsjef Stephan Papadakis er en legende i Amerikansk bilsport og streetracing, og det er han som faktisk er rollemodellen for Vin Diesel sin karakter i ‘Fast and Furious’ filmene.

tv2_011
Det er Fredric Aasbø sin teamsjef Stephan Papadakis som faktisk er rollemodellen for Vin Diesel sin karakter i Fast and Furious-filmene.

tv2_012
Det er stor kontrast mellom teamet til Fredric Aasbø hvor over 50 personer er involvert i at alt skal være i orden og fungere best mulig, til Kenneth Moen som må betale og fikse alt selv. I 2015 hadde Kenneth med seg Svenske Johan Halvarsson som mekaniker.

MER DRIFTING OG FØLELSER!
De to andre episodene som ble sluppet onsdag 9 mars handler også om drifting, eller kanskje mest om personene bak. Vi møter to særdeles sympatiske karer som ofrer alt for sporten de elsker så høyt. Joachim Waagaard fra Fredrikstad og Fredrik Øksnevad fra Drammen.

Fredrik har ambisjoner om å bli Norges neste drifting stjerne. Men han når ikke det målet uten hjelp av sin gode venn Marius mekaniker. Vi møter Fredrik to dager før Gatebil på Vålerbanen – hvor han gjør siste finish på bilen. Han har brukt masse penger og all fritid på å få bilen klar til sesongen – men på Våler kræsjer han bilen på en av de første rundene. Da trår alle mekanikerne som vandrer rundt på Gatbeil til og på mirakuløst vis hjelper de Fredrik og Marius til å få igang bilen til konkurransen ‘Vålersladden’.

tv2_008
Fredrik Øksnevad avsluttet sesongen 2015 med å bli Norgesmester i breisladd på Gatebil Rudskogen i September.

Dette er ikke bare historien om Fredric Øksnevad, men ikke minst historien om hvor viktig de er som aldri kommer på pallen, men som alle racerbilsjåfører er så avhengige av – nemlig mekanikere. Gatebil på Vålerbanen er full av oppturer og nedturer for det lille racingteamet fra Drammen. Men på slutten av sesongen får endelig både Fredrik og Marius belønning for innsatsen.

Joachim Waagaard hadde det som kanskje var den mest strøkne driftebilen i Gatebil-sirkuset – en Mazda RX-7 han startet å bygge som 16-åring. Men bilen ble totalvrak i 2014 etter en kraftig krasj i en betongmur under et driftingløp i Estland. Dette skremte derimot ikke Joachim til å satse videre, og i to episoder følger vi Waagard i bygging av ny bil og ser hvordan det går i sesongen 2015.

tv2_010
Joachim Waagaard bygde i 2015 verdens første BMW M4 driftingbil, og ble bl.a. invitert til å delta på legendariske Goodwood Festival of Speed i England.

Den nye BMW M4’n til Waagaard får masse oppmerksomhet på sosiale medier, og en dag får Joachim en personlig invitasjon av Lord March til verdens mest eksklusive biltreff og løp på Lordens enorme eiendom på Goodwood England! Goodwood Festival of Speed er et slags Gatebil for fiffen med 200 000 besøkende, og de mest eksklusive sportsbiler og racerbiler du kan tenke deg. Alt fra gamle uerstattelige klenodier til nye prototyper, og fra Norge er det kun Petter Solberg som har kjørt på Goodwood. Vi blir med Joachim til England og henger på med kjæresten Kristine, mor og far Waagard, og vi får selvsagt se hvordan det går på Gatebil.

LINK: Se alle Gatebil-episodene på TV2.no