Fornøyd TV 2-crew på Gatebil!

TV 2s mannskaper var godt synlige under Gatebilfestivalen på Våler med sine gule vester og svære kamerarigg. Fire fotografer var i sving fra morgen til kveld, ofte på ulike locations, og derfor måtte regissør Kaare Skard fungere som en ambulerende reporter mellom de ulike locationene –  ofte sett på sparkesykkel med lydbommen over skulderen.

– Hehe. Sparkesykkelen tok jeg egentlig bare med fordi jeg ikke ville la den stå igjen på TV 2. Men den viste seg å være det perfekte framkomstmiddel gjennom tett trafikk og mye folk, og etterhvert brukte vi den også til å filme fra. Det ble faktisk veldig stødige og bra bilder, jeg tror aldri det har vært gjort før, sier Skard.

Før opptakene hadde han og seriens initiativtaker og fotograf, Frederik Rolfsen, lagt en detaljert opptaksplan for hvilke historier og mennesker de ville følge på Gatebilfestivalen. Noe gikk som planlagt, andre ting tok en helt annen vending enn de hadde forestilt seg.

– Veldig mye ble veldig bra, men skal jeg trekke fram et høydepunkt må det kanskje bli dramaet som oppstod i Extreme Race. Planen var å være tilstede med kameraer i depotene til  forhåndsfavorittene Frogner, Bakken og Schønberg. Men så dukker en 73 år gammel debutant opp i en DTM-bil og vinner Time Attack! Da var det bare å legge om planene umiddelbart og sørge for å få Jan Hroar Bjørklund også med i historien, forteller regissøren. – Fortsettelsen var jo også helt vanvittig. Kai Roger Bakken vinner, men bakfra kjører Vidar Frogner seg opp fra sisteplass og går i mål som nummer to! Jeg gleder meg til å vise den opphentingen sett fra kameraene inni bilen til Frogner! Jeg tror nettopp slike historier er den typen som kan løfte denne serien til å bli interessant for et mye større publikum enn de som allerede elsker Gatebil, sier Skard.

cam1477-copy1
Rask nykommer! 73 år gamle Jan Hroar Bjørklund har derimot kjørt 100-vis av billøp siden det første i 1959, men å delta i Gatebil Extreme på Vålerbanen var noe av det morsomste han hadde vært med på. Bjørklund kjører en 2007-modell Audi DTM (ekte vare), og vant Time Attack fredag og kom på tredje i racet lørdag.

Også historien om Fredrik Øksnevad ble et høydepunkt. Fredrik var uheldig og kolliderte med en annen bil tidlig på fredag, men takket være en vanvittig innsats fra frivillige ble bilen klar til å fortsette å kjøre samme ettermiddag.

– Det viser virkelig den spiriten og lagånden som preger Gatebil. Det var faktisk rørende å oppleve, sier Skard. – Men dessverre fikk vi ikke filmen selve kollisjonen, så om noen tilfeldigvis fikk filmet dette, gjerne med mobiltelefon, vil vi svært gjerne ha kontakt med vedkommende! Ta kontakt via våre Facebook-sider Gatebil TV, eller gatebiltv@gmail.com. Og det gjelder forsåvidt alle opptak av spektakulær art folk måtte ha fra Gatebil på Vålerbanen, avslutter Skard, som allerede er i full gang med å planlegge neste Gatebilfestival på Mantorp Park i Sverige.

(På bilde øverst i artikkelen, fra venstre mot høyre: Frederik Rolfsen, Marius Tharaldsen, Erik Lundby og Kaare Skard)

cst9541-copy
Har du filmet Øksnevad som kræsjet? Fredric Øksnevad er en av Gatebil-profilene TV 2s team fulgte på Vålerbanen. Øksnevad kræsjet sin Toyota Soarer fredag morgen, men takket være en vanvittig innsats fra frivillige ble bilen klar til å fortsette å kjøre samme ettermiddag. TV 2 er på jakt etter filmklipp fra denne hendelsen, så har du dette, gjerne med mobilkamera, eller andre spektakulære klipp fra Gatebil på Våler, så ta kontakt via Gatevil TV sine Facebook-sider, eller gatebiltv@gmail.com.

LINK: TV 2 søker deltakere til Gatebil TV

LINK: Stort bildegalleeri fra Gatebil på Vålerbanen mai 2015

Klikk på plakaten for mer info om Gatebil på Mantorp:plakat_sverige_2015_original_liten