Se Gatebil sesong 2 på TV 2 Zebra og Sumo.no!

Den prisvinnende TV-serien om Gatebilmiljøet på TV 2 Zebra ble en av kanalens største suksesser i 2016. Høsten 2017 er det duket for sesong 2 og hele 12 nye episoder. Hver tirsdag kl. 21:30 fra 3 oktober.

LINK: Se hele sesong 1 og 2 på TV 2 Sumo

– Tilbakemeldingene og seertallene på første sesong var overveldende, sier regissør Kaare Skard (med rar hatt på hovedbilde i artikkelen). – Serien trakk opp mot 200 000 seere totalt pr episode, som er veldig bra på en nisjekanal. Det viste at vi lyktes med å gjøre Gatebil interessant og underholdene også for de som ikke har noe forhold til dette miljøet fra før, sier Kaare.

Filmcrewet valgte på forhånd noen av de mest profilerte sjåførene som hovedpersoner for serien. Blant annet fulgte de Fredric Aasbø gjennom flere løp i USA. Timingen kunne ikke vært bedre ettersom Siggerud-gutten endte med å bli historiens første verdensmester i drifting. Også historien om Kenneth Moens kamp mot fabrikksteamene i Formula Drift, Joachim Waagaards kjøring på Goodwood Festival of speed, og måten Gatebil-miljøet stilte opp for Asim Gondal etter ulykken i 2014 gjorde sterkt inntrykk på seerne.

– Høydepunktet var utvilsomt å vinne “Best Documentary Film” på London Motor Film Festival i 2016, sier Frederik Rolfsen, seriens produsent og hovedfotograf. Han var selv til stede i England og tok imot den gjeve prisen. – Juryen mente vi hadde lykkes med å fortelle gode historier om mennesker, som seerne blir kjent med og heier på. Det er fort gjort at slike programmer blir veldig fokusert på flotte bilder av biler og bilkjøring, og lite om menneskene bak rattet, og det var vi veldig bevisste på å unngå. Gatebil handler primært om kameratskapet og lidenskapen blant de som satser seriøst på dette, og det trenger man ikke være spesielt bilinteressert for å finne underholdende. Jeg tror det er en viktig grunn til seriens suksess utenfor bilsportpublikummet.

14231129_1147945968603408_7464742142964116170_o (1)
Gjengen fra Norge som var på London Motor Film Festival i 2016 hvor produksjonsselskapet ‘Salto Film og Fjernsyn’ vant klassen “Best Documentary Film” med GATEBIL-serien som ble vist på TV2 Zebra våren 2016. Produsent for serien, Frederik Rolfsen, sittende på huk med trofeet. Til høsten kommer en ny sesong med ‘GATEBIL’ på TV2 Zebra.

I sesong 2 videreføres denne suksessoppskriften. Historien om Fredric Aasbø og Kenneth Moens eventyr i USA fortsetter, i tillegg er filmcrewet med driftingtaltentene Fredrik Øksnevad til Abu Dhabi og Joachim Waagaard til Nordvestlandet, der han skal forsøke å bli den første som drifter over Atlanterhavsbroen, for å nevne noe.

– Årets historier er minst like gode som sist, lover Kaare. – Den største forskjellen er jo nå at vi har dobbelt så mange episoder som forrige gang, og det betyr at vi har kunnet legge mer arbeid i å følge sjåførene i Extreme-serien i år. Knivingen mellom Kai Roger Bakken, Jan Øivind Ruud, Kenneth Moen, Marcelo Garcia og de andre blir rett og slett episk tv. Alle kjenner jo resultatene fra løpene, så vår oppgave er å fortelle hva som skjedde i kulissene før, under og etter målgang. Det er ikke alltid disse bilene og teamene fungerer helt knirkefritt for å si det sånn, så her er det masse å glede seg til. I tillegg blir det noen overraskende sterke historier fortellinger fra Gatebil-miljøet som kun noen få kjenner til. Dette kommer til å bli veldig bra, lover en optimistisk Kaare.


Prolog til første sesong av «GATEBIL» på TV2 Zebra.

LINK: På TV2 Sumo kan du se alle tidligere episoder

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2