UKENS #GATEBIL UKE 41: JONNY IRWIN

Jonny Irwin har allerede planlagt sommerferien for 2019. Den legger han til Norge og Gatebil:

Jonny Irwin er profesjonell stuntsjåfør og drifter og kommer fra Irland. Han har bakgrunn som bilmekaniker og har i flere år konkurrert med bil. Noen kjenner kanskje til Jonny fra tidligere, da julegaven han ga sin fem år gamle sønn, gikk viralt i 2014. 

– Jeg og kona mi, Louise, brukte uendelig mange timer før julaften på å bygge en eksakt replika av min egen Toyota AE86. Kopien var fullt kapabel å drifte med, med chassis fra en gokart og plastikkhjul, forteller 36-åringen.

Nylig fikk Jonny den gjeve rollen som profesjonell stuntsjåfør for Fast & Furious Live, showet som henter kjente scener fra FF-filmene og utfører tilsvarende stunt på en innendørs arena.

– Det store høydepunktet for min del var O2 Arena i London, med 11.000 tilskuere på hvert show, og hvor selveste Vin Diesel var en av dem, sier Jonny, en smule stolt.

– Det var en helt utrolig opplevelse!

Jonny har fulgt med på Gatebil gjennom hele sin karriere som drifter og bilentusiast, og har flere venner som har vært i Norge på Gatebil-festival. 

– Siden jeg har en pause fra Fast Live for en periode, bare hopper jeg i det. Jeg og fire venner kjører 250 mil til Norge og Gatebil, bekrefter han.

Han legger imidlertid ikke skjul på at det blir en hektisk periode frem til juli for å få bilen ferdig.

– Jeg skal kjøre en Toyota GT86. Det er en bil jeg har utviklet for sønnen min, som nå er ni år gammel. Foreløpig er bilen bare et skall, så de neste månedene kommer til å bli svært krevende, sier Jonny, som setter sin lit til svært gode sponsorer.

Bilen han snakker om har altså et GT86 karosseri, modifisert og lakkert av Quinns M-sport. Motoren vil bli en Nissan RB25DET med 700 hester, girkasse fra BMW, Sinco custom manifold og Precision 606GEN2 turbo, Wisefab foran og bak og NUKE bensinsystem.

– Turen til Gatebil vil, uten tvil, bli den mest spennende og etterlengtede reisen jeg noen gang har gjennomført, sier den dedikerte iren. 

– Jeg aner ikke hva jeg kan forvente når jeg kommer frem, men på bakgrunn av poster og videoer på sosiale medier kommer dette til å bli mitt livs driftefest, avslutter en forventningsfull Jonny.

Han oppfordrer til å følge med på bygget og fremdriften på sosiale medier:

Jonny Irwin på Facebook

Jonny Irwin på Instagram

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil hovedpartner også i 2019: