Ukens #gatebil uke 47: Mazhar Iqbal

Søndag 25.11.2018: June Elise Marlén

Mazhar kjenner vi godt fra Gatebil, hvor han har vist seg som en svært habil sjåfør, både i Extreme racing og i drifting. Det er imidlertid sideveis vi kjenner ham best. Mazhar er nemlig en mester på å drifte med 4WD. Med knusende ro temmer han 1.300 hester og røyklegger Rudskogen i sin sølvgrå Audi RS4 Quattro, utstyrt med 4.2 liters V8’er og twin turbo.

Nå har Mazhar satt bilen inn i garasjen for vinteren og er i full gang med å planlegge oppgraderinger.

Selv om Mazhar har imponert med kjøringen sin på Gatebil, er han selv ikke helt fornøyd med sesongen 2018.

– Jeg har kvalet høyt i det jeg har deltatt på, og har to pallplasser, men jeg føler det har vært litt stang ut, sier han.

– Etter Gymkhana på Mantorp ble jeg invitert til Gymkhana Grid i Sør-Afrika, men under gjennomgang av bilen fire dager før den skulle shippes, opptaget vi en sprekk i blokka som satte en stopper for hele turen. Det var kjempesurt!

I vinter skal bilen få en rekke oppgraderinger, både på motor og drivlinje, muligens blir det også et nytt design til sommersesongen.

– Og så planlegger vi å delta på Speedweekend igjen i vinter, og se om vi klarer å forbedre vår fartsrekord på is, sier Mazhar.

Speedweekend kjøres på Årsunda i Sverige. Konkurransen går ut på å ha høyest mulig snitthastighet over 1 kilometer. På is!

– Vi har max 1,5 kilometer tilgjengelig til akselerasjon, og så er det 1 kilometer med snittmåling. I 2017 slo jeg rekorden. Jeg kjørte 325 kilometer i timen i snitt, med en topphastighet på 333 kilometer i timen, så målet er å slå rekorden i vinter.

Speedweekend avholdes 1.og 2. mars 2019.

Mazhar blir selvsagt også å se på Gatebil neste sesong, og han håper i tillegg å komme seg ut i Europa på Gymkhana-konkurranser. Gymkhana går ut på å føre bilen gjennom en løype. Konkurransen er en blanding av drifting og autoslalom, og det har blitt mer og mer vanlig med firehjulstrekkere i konkurransen.

– Vi har lyst til å se hvordan vi klarer oss der, og se om vi kanskje har det som trengs for å komme oss til Grid igjen, bekrefter Mazhar.

– Målet er å få til to-tre løp, men det avhenger helt av hva jeg får med meg av samarbeidspartnere.

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: