UKENS #GATEBIL UKE 52 – KNUT MARTHINSEN

Søndag 30.12.2018: June Elise Marlén

Hands up de som fikk en vinge i julegave! Knut Marthinsen har brukt romjulen på å teste sin, som han fikk av broren:

https://www.instagram.com/p/Br8U_b7nO5Z/

Årets siste #gatebil er hentet fra garasjen til Knut Marthinsen i Ytre Enebakk. Her jobber Knut med en BMW E30, som han blant annet skal bruke på Gatebil.

Da Knut kjøpte bilen skulle den i utgangspunktet brukes som den var, men uforutsette problemer medførte at han til slutt måtte plukke den helt fra hverandre. 

– Bilen hadde tidligere gått som isbil, og var race ready med bur og alt. Det eneste jeg vurderte å gjøre var å bytte motor, minnes Knut.

– Jeg tok den inn på verkstedet og begynte å se på den, og fant da mye rust i bagasje- og motorrom etter en tidligere dårlig utført rust-jobb. Vi valgte derfor å plukke bilen helt fra hverandre og begynne med rustsveising.

Bilen var malt innvendig, så den ble slipt ned og lakkert på nytt. Det ble blant annet laget avtagbar rørfront og nytt ledningsnett for lys, det ble montert Gaz Gold coilovers, K-Sport bremser foran, hydraulisk håndbrekk og T-Parts styrevinkeladapter. Motoren ble også byttet, slik Knut ønsket i utgangspunktet.

– M3-motoren ble byttet ut med en M50 B25 med Precision turbo og MaxxECU. Jeg håper til slutt å kunne ligge på rundt 600 hestekrefter, sier Knut.

– Det er fortsatt en del ting som gjenstår, men jeg håper å få bilen ferdig til sesongstart. Bilen skal ha drifteoppsett og skal brukes på Gatebil og E30-treff fremover.

Knut Marthinsen på Instagram

Knut Marthinsen på Facebook

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil’s hovedpartner 2018: