Ulykke på Gatebil søndag 13 juli.

Helgens store Gatebil-festival på Rudskogen startet veldig bra! Det var mange besøkende og topp stemning blant både deltakere og publikum, men på søndag fikk arrangementet en brå slutt.

Foto: Tor Ivar Grøttland

Litt før klokka ett skjedde det en dramatisk ulykke. En bil fikk motorhavari og begynte å brenne og stoppet midt i banen. Både sjåfør og passasjer kom seg fort ut. En annen bil traff da på disse.

Bilen som begynte å brenne sølte masse olje på banen og ble stående uoversiktlig plassert på vei ned mot ‘Slaktersvingen’. Bilen bak hadde dermed ingen sjanse til å unngå sammenstøtet.

Til sammen ble fire personer skadet i ulykken. Tre med lettere skader, og en alvorlig. De med lettere skader ble kjørt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad, men ble sjekket ut samme kveld. En personen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo.

Søndag ettermiddag meldte flere norske medier at tilstanden var livstruende, men i løpet av kvelden ble det opplyst at det ikke lengre var fare for livet, men at skadene var alvorlige.

Politiet har opprettet sak for å etterforske hva som eksakt skjedde. Det var mange vitner til ulykken, og flere av disse vil bli avhørt for å få et best mulig bilde av hendelsesforløpet.

Gatebil samarbeider tett med både politi, baneeier og Norges Bilsportforbund, for og hele tiden ha best mulige rutiner, slik at risikoen for ulykker på Gatebil er så liten som mulig.

Etter ulykken var situasjonen rundt den alvorlig skadde svært uavklart, og både deltakere og Gatebil crew var preget av hva som hadde skjedd. Gatebil valgte derfor å avslutte all kjøring på banen resten av dagen.

Vi i Gatebil er veldig lei oss for det som skjedde, og de varmeste hilsener går til alle involverte og pårørende.

Hilsen
Hans Jørgen Andersson
Daglig leder Gatebil AS