UNG UTFORDRER MED SPLITTER NYTT BYGG

I fjor var han over seg av begeistring da han kvalet til finalen i Breisladden blant nesten 200 deltakere. I år stiller han med oppgradert bil og motor og ser frem til å teste grenser på Gatebil Trackdays i juli.

Tekst: June Elise M. Sørensen

– Det var debuten min i Breisladden i 2019, og så kvala jeg. Blei helt satt ut, minnes Marius.

– Dessverre havarerte bakstillinga på startplata i finalen.

Marius Humlekjær representerer Fredrikstad Drifting Team under årets Gatebil Trackdays på Rudskogen og på Mantorp Park, om det skulle åpne for norske deltakere i Sverige. Med under to uker igjen til en litt forsinket sesongstart, er Humlekjær fast bestemt på at en amputert sesong til tross, innsatsen skal det ikke stå på.

Humlekjær er 23 år gammel og bosatt i Fredrikstad. Hjemme i garasjen står en god gammel Volvo 740 som han har hatt i tre år, men som allerede har vært gjennom en god del oppgraderinger, senest i vinter, hvor bilen blant annet har fått helt nytt design, laget av WNVLD, som nå er foliert på bilen.

– Det har blitt gjort betraktelig mye mer med den enn det som var planen i utgangspunktet, bekrefter Humlekjær.

– Da jeg kjøpte den var det en original Volvo 740 diesel, hvor både motor og gir var tatt ut. I perioden fra 2017 til 2020 har jeg bygd opp igjen bilen helt fra bunnen, med god hjelp fra familie og venner.

– Noe av det første som ble gjort med bilen var å sette inn en BMW 6-synlindret 2,5 liters motor som er fullsmidd med turbo og styrt med MaxxECU hjerne. Motoren ble bygget av storebror, forteller Marius.

– Videre ble det satt inn Samsonas Dogbox girkasse, bygget på BMW hus, nye coilovers, oppgraderte bremser, veltebur og rørramme foran og bak. Blant mye annet.

Han rakk så vidt å teste bilen i 2018, men fikk kjørt full sesong i 2019, og deltok da på alle Gatebil-treffene som ble arrangert. Å kvale i Breisladden ble et høydepunkt.

– I år blir alle treffene å regne som god kjøretrening og testing av alle oppgraderinger på bilen. En god del har jo blitt gjort nå i vinter, sier Marius.

– Jeg håper jeg får såpass mye kjøretrening i år at jeg er klar for å dra det litt lenger i konkurranser til neste år.  Da skal alt være på plass først, derfor er det like viktig med treff og treninger i år, selv om det ikke blir å konkurrere på samme måte.

Mekanisk gjenstår bare å forbedre der det er behov. Nå er det Marius det står på. Og han ønsker å bli god!

– Jeg ønsker å sikte meg inn mot konkurranser, og drømmen er selvsagt pallplasseringer, bekrefter han.

– Men jeg skal ikke stresse. Det er viktig for meg at dette forblir en hobby jeg kan brenne for i mange kommende år.

Interessen for bil og Gatebil har Marius fått fra pappa, som tok med seg brødrene Humlekjær på Gatebil-treff allerede fra de var små. Det ga mersmak når de ble eldre, og Marius begynte å henge med kamerater som også kjørte drifting. Da disse gutta startet Fredrikstad Drifting Team, trakk de til seg flere og flere ungdommer og unge voksne, både med og uten bil, som ble en del av teamet, deriblant Marius.

I dag består Fredrikstad Drifting Team av 12 aktive sjåfører. Noen har for øyeblikket problemer med bilene sine, mens andre har valgt å ta “en pust i bakken” denne sesongen, derfor blir det Marius som representerer teamet på Gatebil Trackdays i år, noe han lover å gjøre med full innsats!

SPEC. MARIUS SIN VOLVO 740:

Bil: Volvo 740

Årsmodell: 1989

Motor: Smidd BMW M50B25 med Borg Warner turbo, Enghfab grenrør, Plenum innsug, Bosch 1650 cc. dyser og MaxxECU. EV motor, bygd topp med doble innsugskammer.

Effekt: 650 hk., 850 Nm.

Drivverk: Samsonas «BMW» Dogbox girkasse, orginal, sveiset bakaksel

Understell: BC coilovers foran, Proshock coilovers bak, Volvo R bremser foran, doble calipere bak

Innvendig: Bur, sentralslukker, bøttestoler

Body: Rørramme foran og bak, originalt karosseri

Hjul: 59 NORTH Wheels D005

Stor takk til:

Sjekk ut Marius på Instagram og på Facebook.

– – – – – –

Publisert 29. juni 2020

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no? Send mail til June eller Bjørn med en gang!

GATEBIL WEBSHOP
Gatebil har endelig åpnet nettbutikk! Her kan du kjøpe alle de nyeste råtøffe Gatebil-klærne til både gutt/ mann, dame/ jente og barn. Tidligere har Gatebils klær kun vært til salgs på Gatebil festivalene. Hettegenserne på bildet under koster kr. 499,-. T-skjorte kr. 249,-.

Sjekk ut Gatebil nettbutikk her.

– – – – –