Vaughn Gittin JR er tilbake i år også!

Gikk du glipp av Monster Energys fører Vaughn Gittin i fjor? Fortvil ikke, amerikaneren er tilbake i år også og han gleder seg vilt til å ligge side om side med norske driftere! Vi har tatt en prat med Gittin for å lodde stemningen før årets høydepunkt på Rudskogen 11-13 juli.

Tekst/foto: Camilla S.Tofterå / camilla@gatebil.com

 Hyggelig at du tar turen over dammen igjen Gittin, det er mange fans som venter på deg i Norge.  Hva er det beste med GATEBIL-festivalen?
– Jeg synes det er ekstremt mange bra biler her, og opplevelsen av den enorme folkmengden rundt banen er helt vill! Gatebil-folket er så laid back, men kjører bil som gærninger. Må jo også tilføye at festen er ganske så bra også. Må ha meg en tur på Monster aftertracken i år også, der kjeder man seg garantert ikke.

 Du som er en såpass bizzy mann, hvorfor vil du reise hele veien til Norge til en slik festival? 
– Det kan enkelt svares med at det finnes ingen lik festival andre steder, og jeg er sugen på mer av dette!

_CST7192 copy

Har du andre planer for Norges turen da? 
– Nei, dessverre. Denne turen blir super kort. Vi får kun mandagen til å gjøre litt sightseeing ett eller annet sted i Norge. Håper vi rekker å se noen fjorder og flott natur før vi må på flyet tilbake igjen. Det er en hektisk sommer, og allerede helgen etter er det runde #5 i Formula Drift utenfor Seattle. Akkurat nå ligger jeg på 3.plass sammenlagt, med en nordmann foran meg og en bak! Så her gjelder det å holde fokus 😉

Alright! Vil vi se deg konkurrere i VM i breisladd til helgen? 
– Jeg kommer ikke til å delta i Breisladden i år, med mindre dommerne endrer reglene og lar det blir kjøring to mot to, da er jeg absolutt interessert i å delta! Jeg skal jo uansett kjøre masse hele helgen og da blir det mye sladding rundt hele banen.

Fortell litt om bilen du skal kjøre da! 
– Det blir akkurat samme bil som i fjor, en 2014 Monster Energy Nitto Tire Ford Mustang RTR, som er modifisert litt i eksosen. Dette er for å ikke bli svartflagget pga støy. Bilen har i utgangspunktet 750 hk uten restriksjoner, men den har nok noen færre hester da vi måtte ta noen grep med eksosen.

Hva synes du om de Skandinaviske Drifterne da? 
– WOW, de er helt rå! Det finnes flere seriøse talenter blant dem, jeg hadde det utrolig gøy i fjor da vi kjørte side om side rundt banen. Dette er det jeg gleder meg aller mest til helgen, å få kjørt sammen med både kjente og ukjente førere. Jeg skal prøve å være enda mer crazy, da jeg holdt litt tilbake i fjor, men jeg vet jo at dem har peiling, så dette blir moro!

Du har jo vært på en rekke bilbaner rundt om, hvordan er Rudskogen å kjøre på?
– Rudskogen er antagelig den beste banen jeg noen gang har vært på. Den har alt en sjåfør kan ønske seg. Den har store høydeforskjeller, fine driftesløyfer og hastighetsstrekninger. Den er perfekt!

Hva kan fansen forvente av deg denne helgen? 
– De kan forvente at jeg skal være så mye som mulig på banen og ha det moro. Jeg ser frem til å ligge bredt dør til dør med mine nye Skandinaviske venner og håpe fansen elsker kjøringen min!

Er det noe du skal gjøre annerledes i år enn i fjor? 
– Forhåpentligvis bli mindre svartflagget, slik at jeg kan tilbringe så mye tid som mulig på banen. Er det noen som kan fortelle meg reglene på Gatebil? Jeg vil bare kjøre og ha det fett med resten av driftefolket!

[fve][/fve]
Se kul video fra Team Monster Energy og Gittin Jr. på Gatebil i 2013

GATEBIL ønsker Vaughn Gittin JR og Monster Energy velkommen til årets grommeste festival. Klikk deg inn på plakaten under for å lese mer: 

plakat_ny_juli_2014_english_web_v2