AASBØ VANT PÅ LONG BEACH!

Årets aller første runde i Formula Drift ble gjennomført 10-11 april. Fredric Aasbø som ble nummer to sammenlagt i fjorårets sesong, har abmisjonen klar for årets sesong, i år skal han bli verdensmester!

I år kjøres rundene i USA som et Verdensmesterskap i tillegg til en runde i Canada og en i Kina. Kan vi få en Nordmann som vinner den aller første VM tittelen i drifting? Så langt lover det bra.

Det var relativt mye som skjedde under årets første runde. Nytt i år er at antall deltagere er gått ned fra 60 til 38, nå er det kun de beste av de beste som får lov å delta i denne klassen. Resten må kjøre i PRO2 for å få en sjanse i verstingklassen.

STORE STJERNER UTE: En av gutta som det stod store forventninger til, var Forrest Wang som kom med nybygd bil, og som kvalifiserte som nummer #1 fredagskveld. Han ble danket ut allerede i top 32. Også Chris Forsberg som vant serien i fjor, holdt ikke engang ut i top 16. Dermed var flere av storfavorittene ute. Kenneth Moen i Gatebilgul Nissan 200SX gikk dessverre ikke videre i top 32 mot Matt Field.

foustTanner Foust som gjorde comeback etter 5 år borte fra drifting, fikk det ikke helt til med den nybygde bilen. Det klaffet ikke helt denne gangen, men vi håper å se Passaten igjen på banen i bedre driv.

Foto: Speedhunters / Larry Chen
Foto: Speedhunters / Larry Chen

– Vi har alltid slitt litt med Long Beach, men endelig klaffet det på sjette gangen. Det er helt vannvittig gøy, særlig etter en haug med problemer med bilen denne runden, forteller Aasbø.

Clutchen var borte, girkassen på hell, men likevel klarte han å gruse de andre i senk. Å komme seg til topp 16 var ikke noe stress, hvor han kjørte mot Yokoi. Deretter måtte Stoneback og McQuarrie gi tapt mot gutten i Scion tC.

I kvartfinalen stod det mellom Aasbø og Norgesvennen Ryan Tuerck i Scion FS-R.
– Der røk 2.giret mitt, men opp i all flaksen, så gjorde Tuerck det samme og klarte ikke fikse problemene innen 5 minutter.

Da gikk Aasbø videre til finalen mot Odi Bakchis fra Litauen. Det ble en Europeisk duell, hvor Aasbø fikk dommerne på sin side og seieren var endelig i boks!

1. Aasbo, Fredric Rockstar Energy Drink / Scion tC Winner
2. Bakchis, Aurimas  Nitto Hyundai Genesis 2nd Pl
3. Tuerck, Ryan Ryan Tuerck Racing / Scion FR-S 3rd Pl
4. Field, Matt CX Racing / Yokohama Tire Nissan S14 4th Pl
5. Gittin, Vaughn Monster Energy / Ford Mustang RTR 5th Pl
6. McQuarrie, Tyler GoPro Mobil 1 Chevrolet Camaro 6th Pl
7. Nishida, Robbie Achilles Radial Infiniti G37S 7th Pl
8. Mordaunt, Patrick Hankook Tire Nissan S14 8th Pl
9. Forsberg, Chris Hankook Tire Nissan 370Z 9th Pl
10. Pawlak, Justin  Ford Mustang 10th Pl
11. Yoshihara, Dai Falken Tire /  Subaru BRZ 11th Pl
12. Savage, Dan SIKKY Racing Mazda RX-8 12th Pl
13. Stoneback, Geoff Achilles Radial / Parts Shop Max Nissan S14 13th Pl
14. Ng, Charles Maxxis / Sparkplugs.com Infiniti G37 14th Pl
15. DeNofa, Chelsea Chelsea DeNofa Motorsports BMW 3 Series 15th Pl
16. Coffman, Matt Coffman Racing Nissan S13 16th Pl

 

i-BRzJqss-L

GATEBIL gratulerer Aasbø med sin første seier på Long Beach, nå er det bare å glede seg til neste runde i Atlanta 8-9 mai.

Sjekk ut alle bilene i Formula Drift HER.