Ola Jæger har klargjort ‘Chucky’ for Formula Drift!

Ola Jæger (i midten på bilde over) er neste norske driftingfører fra Gatebil-miljøet til å forsøke seg mot verdens beste driftere i Formula Drift USA. Ola skal kjøre Fredric Aasbø sin gamle Toyota Supra som Aasbø kjørte i Formula Drift før han fikk kontrakt med Papadakis Racing og “Toyota” Scion. I februar var Ola to uker i USA sammen med mekaniker Magnus Aarflot, ‘Crew chief’ Thomas Arntsen (de to til venstre på bildet over) for å klargjøre bilen, og her er hans rapport fra turen:

– Vi hentet bilen på lageret Fredric Aasbø hadde nord i L.A. Dagen vi skulle åpne lageret i Montclair for første gang var det med en viss spenning og nervøsitet. Bilen sto der nedstøvet, men i god behold.

Jaeger_05
Slik så bilen ut da Ola åpnet lageret der ‘Chucky’ hadde stått de 2 siste årene. Nå er bilen klargjort og oppgradert til 2017 Formula Drift tekniske regelverk og klar for første løp i Orlando 28.-29. april.

– Vi tok deretter bilen med til RAD-Industries som eies og drives av Dan Burkett, som også kjører Formula Drift, og som er vår samarbeidspartner i år. De spesialiserer seg på costumbygging av biler primært til drifting. De gjør alle slags jobber, fra fabrikkering av deler til komplette turn key-driftingbiler.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått oss en trygg base der borte, med mange gode kunnskaper og erfaringer på huset. Både Dan og kona Renee var veldig imøtekommende, og vi fikk en god avtale.

– Det tekniske regelverket har utviklet seg en god del siden bilen sist deltok i FD, så den trengte oppgraderinger, ikke minst innen sikkerhet. Som førstereis til Los Angeles i bilsammenheng, så ble det en utfordring å finne frem til varer og butikker i en diger by. Veien ble i så måte litt til mens vi gikk, og det ble mange turer for å få renset dyser og finne de riktige komponentene, delene og nye stoler. Vi rakk også å rette opp karosseriet, bygge om ledningsnettet og generelt få bilen up to date!

– Vi fikk en testdag på en gokartbane i det sydvestre hjørnet av Mojaveørkenen. Banen heter Grange Motor Curcuit, og ligger midt ute i sanddynene. Testen ble gjennomført torsdag før vi dro tilbake til Norge, og alt med bilen føles bra. Bilen er faktisk veldig lik den jeg kjører her hjemme, så forskjellen var ikke stor da jeg satte meg bak rattet.

Ola skal kjøre i Pro 2 klassen i Formula Drift 2017, og første løp kjøres i Orlando Florida 28.-29. april.

LINK: Les artikkel om Ola Jæger sine Formula Drift-planer.

LINK: Les intervju med Ola Jæger på Driftzone.se

16819167_10212386707047350_4793664290808750397_o
Magnus Bekkengen har laget denne kule tegningen som en hyllest til Ola Jæger sin satsing i Formula Drift USA 2017. Supra’n har fått navnet ‘Chucky’ etter den rødhårete skumle dokka i Child’s Play skrekkfilmene. Fredric Aasbø kjørte bilen i Formula Drift 2010 og 2011, og siden har den kun blitt brukt til enkelte showløp. Nå er bilen klargjort og oppgradert til årets tekniske regler.

Gatebil hovedpartner 2017:
570x200_shell_v2