Fredric Aasbø og Julian Smith til Gatebil On Ice!

Verdensmester i drifting, Fredric Aasbø kommer til Gatebil On Ice Lørdag 30 januar. Med Aasbø kommer også drifting-ikon Julian Smith fra Englend, og sammen med Martin Amunrød skal alle kjøre hver sin Toyota Supra hvor de skal leke seg mest mulig ved å kjøre tett trippel drifting.

Vi tok en prat med Fredric om planene for Gatebil On Ice og litt rundt det å bli verdens beste drifter i 2015!

Helt først Fredric, Gratulerer så mye med en vanvittig bra sesong! Endelig ble det fullklaff helt inn i Formula Drift USA, og attpåtil ble du tidenes første Verdensmester i drifting! Hvordan føles det?

Det føles helt sprøtt – selv nå, flere måneder etter. Min store drøm gjennom 12 år gikk i oppfyllelse, og det var utvilsomt det største jeg har vært med på. På mange måter var det en lettelse, og jeg var litt redd for at det skulle bli vanskelig å motivere seg igjen, men vi er i full gang med 2016-sesongen og nå er det bare å gasse på videre!

Så bra! Hva har du forresten holdt på med i det siste?

Jeg har brukt tiden litt i California etter Formula Drift-sesongen og slappet av. Jeg har fått meg kjæreste fra San Diego og vært en tur på Hawaii og litt forskjellig, så nå er jeg helt klar for ispigg og snø på Gatebil on Ice! Jeg har vært med i flere år nå og det er alltid kult å se hvor mye rart folk tar med seg ut på isen. Gatebil on Ice er for meg et av høydepunktene gjennom hele året, for det er ypperlig anledning til å trene på tandemkjøring samtidig som man slipper å skifte dekk hele tiden!

Og med til On Ice er også din gode kompis Julian Smith fra England?

Ja, Julian gleder seg like mye som meg! Julian Smith er en av “grunnleggerne” av drifting i Europa og er en driftingekspert med eget stort fulltids verksted utenfor London. Han var sentral i innspillingen av Fast and the Furious 6, og har stort sett og hatt en finger med i spillet i det som er av drifting rundt omkring i verden. Det mange ikke vet er at Julian elsker Norge og han og kjæresten snakker om å flytte hit for godt. Han kom til Gatebil on Ice ifjor og gleder seg stort til dette året.

Og Marin? Han har vel også ganske mange runder på Gatebil?

Martin Amundrød er en god venn av meg og en superhabil sjåfør. Han kjørte endel sammen med Endre Olsen-Nalum i SSP’s kompressormata GTR E46 M3 tidligere, men har nå en identisk isbil som min (Toyota Supra). Planen er å trene på tandem sammen med Martin og Julian hele dagen. Se etter tre identiske sølvfarga Supraer som enten kjører triple tandem eller står i ei mølje uti fonna!

onice_29

Kult! Hva er gjort med bilene?

Vi har satt i veltebur i vinter, og skal kjøre på såkalte VM-dekk (15″ WRC ispigg). Supraene har dønn original sugemotor, og jeg mener det er ideelt for ispigg. For det første blir bilen da litt undermotorisert med ispigg, som er helt perfekt fordi du da må bruke bilen maks, og for det andre så holder dekka fordi piggene ikke blir for varme. Med GT86’en på 7-800 hester holder piggene bare få runder hvis du kjører så tunge gir du gjerne vil – og det er jo ingen som liker å holde igjen? Så med kun tohjulstrekk vil jeg nesten si at det er mye mer gøy med litt mindre motor, men heller mer styreutslag, på isen!

Vi gleder oss til å se! Hva er forresten planene videre for 2016?

Målet er selvfølgelig å satse 110 prosent i Formula Drift – selv om vi vant mesterskapet i 2015 har vi masse igjen å forbedre både på redskap og min kjøring. Videre skal jeg selvfølgelig på Gatebil i vår og i sommer. I tillegg planlegger vi en stor satsing med Toyota Norge der målet er å gå nye veier – det er snakk om et par steder rundt i Norge og lage sirkus, blant annet rundt lanseringen av Børning 2, som vi spiller inn nå i Februar og Mars. Jeg har kjempetrua på 2016 – her er full gass inn i det nye året!

Masse lykke til Fredric, og kjempebra at du blir å se på Gatebil også i sommer!

Men helt til slutt, kanskje vi kunne lage en konkurranse eller noe på Gatebil.no hvor noen heldige kan vinne en sitte-på-tur med deg på Gatebil On Ice?

Så klart! Det er alltid gøy å ha med passasjerer – kanskje jeg kan lære bort et triks eller to, eller lære noe selv?

Ah…Kanon! Da lager Gatebil en enkel konkurranse, så sees vi på isen i Sigdal lørdag 30 januar:).

ARTIKKEL: Slik var Gatebil On Ice 2015.


Video Gatebil On Ice 2015.


Video Gatebil On Ice 2014.