BAKKERUD KLAR FOR GYMKHANA

Da Gatebil tidligere i år annonserte at det ville bli avholdt en Gymkhana-turnering på Mantorp i regi av Monster Energy, hvor hovedpremien var deltagelse i Gymkhana GRiD i Sør-Afrika, var det en bergenser som var rask på labben.

– Jeg har helt siden 2016 fulgt med på Gymkhana GriD, så da vi så at Gatebil og Mantorp Park skulle holde en konkurranse, og premien var en tur til Sør-Afrika, var vi veldig kjappe med å melde oss på, bekrefter Christian Bakkerud.

Bilen er allerede shippet fra Rotterdam denne uken og ankommer banen i Johannesburg 26. november. Løpet er 1. desember.

Konseptet Gymkhana er et begrep som kanskje først og fremst har blitt gjort kjent via en rekke Ken Block-filmer som er titulert med dette begrepet. I konkurransesammenheng er imidlertid konseptet litt annerledes. Det er to ulike konkurranseformer i Gymkhana. I den tradisjonelle varianten er det om å gjøre å kjøre gjennom en hinderbane på kortest mulig tid. Her er det satt ut ulike hindere som er assosiert med de mange sponsorene til serien, alt fra gigantiske bøttestoler og fly til svære kjegler, dekk, tønner og og andre gjenstander som utøverne skal manøvrere rundt med færrest mulig feil. I den nyere varianten kjører man mot sensorer og får poeng basert på hvor nært et hinder man kjører og hvor bredt man ligger i svingene. I Sør-Afrika vil man bruke det tradisjonelle systemet. Førerne kjører på tid og den langsomste slås ut i head to head battles.

Av nordmenn er det kun Christians fetter, Andreas Bakkerud, og Petter Solberg og sønnen Oliver som tidligere har deltatt på Gymkhana GRiD, og Christian er særdeles fornøyd med endelig å ha sikret seg en plass.

– Vi fikk et treningsrun på Mantorp, hvor tiden viste seg å være blant de beste, og vi skjønte at her er det muligheter hvis alt klaffer, forteller Christian.

– I topp 20 kjørte vi inn til nest beste tid, bak Fredric Aasbø. Vi fikk ikke vite tiden hans, og tenkte derfor at denne måtte være nesten uslåelig, så vi måtte virkelig stå i ramma. Så i topp 5 satte vi dagens beste tid, fortsetter han.

– Så kom finalen! Dessverre slapp jeg clutchen litt for tidlig, mens jeg fortsatt sto på bremsen, og dette resulterte i full stopp.

Christian kom på andreplass i konkurransen, og mistet turen til Sør-Afrika. Da det senere viste seg at Fredric likevel ikke hadde anledning til å delta, åpnet det seg plutselig en mulighet for Christian likevel.

– Jeg var nestemann på lista. Det var jo selvsagt dritkult og veldig spennende å få den beskjeden, sier Christian.

– Jeg skal selvfølgelig gjøre mitt aller beste! Hva som er realistisk er umulig og si! Her har de samlet verdens beste Gymkhana- og driftingsjåfører. Da jeg så at Daigo Saito kommer nedover, med en bil man virkelig bare sikler etter, så spørs det hvor rask bilen min, som er bygget hjemme i en garasje utenfor Bergen, er. Uansett er jeg kjempegiret og utrolig glad for å kunne representere Gatebil og Norge i et slikt selskap! Vi kan garantere at vi skal både synes og høres på Afrikas kyst!

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil hovedpartner også i 2019:

Datoer Gatebil 2019 >>