Slik var påskesladden 2014!

Gatebil, Mantorp Park og Bilsport inviterte til påskedrifting på Elmia lørdag 19 april. Som alltid på Bilsports Custom & Performance Motorshow er det massevis av showkjøring utenfor messehallene, og nytt i 2014 var driftingkonkurranse med alle de beste svenske førerne.

Av 21 påmeldte klarte hele 18 stykker å ha bilen klar til en rekordtidlig start på årets drifting sesong.

Løypa hadde 5 tangeringspunkter som bilene skulle passere så nære som mulig. Men stor fart, mye vinkel og masse røyk ga selvfølgelig også høy score. Bilene kjørte ikke twin, men en og en som på breisladd-konkurransene på Gatebil, og etter to kvalifiseringsrunder valgte sjefsdommer Fredric Aasbø ut 4 biler som skulle kjøre i finalen.

Vinneren ble til slutt Rasmus Möller fra Team Pony Drift i en sort Nissan Silvia S14. Nummer to ble Johan Halvarsson i Nissan S15. Halvarsson kom jo også på andreplass i VM i Powerslide på Gatebil i 2013. På tredje kom Micke ‘Winderbaum’ Svensson også i Nissan, en S13 med LS7 V8, og nummer 4 på Påskesladden 2014 ble Dennis Martinsson i Meguiars sponsa Toyota Supra.

Gatebil gratulerer alle og takker for fantastisk bra show og kjøring.

Alle foto av Christoffer ‘Coffe’ Johansson.

elmia2014_coffe_014Fra venstre nummen to i Påskesladden 2014, Johan Halvarsson. I midten vinner Rasmus Möller og til høyre Micke “Wunderbaum” Svensson.

elmia2014_coffe_008Fjorårets store superstar i drifting, tidligere freestyle snøscooter kjører Olle Olson, hadde bygget opp sin BMW E46 M3 helt på nytt. Som alle andre hadde han fått testet lite før Påskesladden på Elmia, så alt var ikke helt perfekt. Olle Olson blir garantert å se høyre opp på resultatlista når sesongen drar i gang for fult, og så klart blir han å se på Gatebil på Mantorp og Rudskogen i sommer.

elmia2014_coffe_035Hver dag var det massevis av showkjøring utenfor Elmia sine 4 store messehaller. Petter Solberg satsa veldig bra med sin gamle Citroen Xsara WRC, og Tobbe Hellström og Rasmus Johansson gjorde drøye triks i lufta på snøskuter.