Hvem blir årets Norske breisladdmester i 2015?

På Gatebil-festivalen på Rudskogen 4-6 september avgjøres hvem som er Norges beste i ‘Breisladd’ 2015! I fjor vant Alvin Lægreid fra Sogndalsfjæra, foran Norges 2 Formula Drift stjerner Kenneth Moen og Fredric Aasbø. Her er alt du trenger å vite om årets konkurranse.

Neste Gatebil-festival:
570x250_nettside

KONKURANSEREGLER –
Konkurransen går ut på å ligge breiest, lage mest mulig røyk og passere 3 tangeringspunkter «clipping points» tettest mulig. Løypa er rundt langsvingen (Breisladdsvingen) på Rudskogen, og biler kjører en og en – ikke twin som i Drifting. Førere/ biler fra andre land enn Norge kan delta, men skulle en fører fra et annet land enn Norge vinne konkurransen, er det den beste Norske føreren som blir «Årets Norske Gatebilmester 2015».

SLIK BEREGNES POENG –
3 dommere gir hver bil fra 0 til 100 poeng, vurdert etter hvor tett man passerer tangeringspunktene, for mest mulig vinkel, størst fart (måles med radar ved innganmgen til sving), og selvsagt hvem som lager mye røyk. Det er trekk i poeng å rive tangeringspunkter eller å være borti.

PÅMELDING –
Det er ingen forhåndspåmelding til konkurransen. Alle som vil delta møter med bil i lineup lørdag klokka 17.30. Kvalifiseringen starter kl. 18:00. Det er ingen startavgift ut over at alle deltakere må være registrert for frikjøring for gate eller driftingbiler.

HVEM KAN DELTA –
Alle kan delta i konkurransen. Både 2 og 4wd, gate og løpsbiler. Ingen krav til lisens. Alle biler/ førere må derimot være registrert for vanlig banekjøring. Dekk er valgfritt (ikke piggdekk). Dekk skal ikke være så dårlig at det er fare for punktering under konkurransen.

VIKTIG INFO TIL DELTAKERE!
1. Følgebil/ servicebil: Kan ikke være med ut på banen under kvalifiseringen lørdag, men under topp 20 finaler søndag. 2: Det er ikke lov med stillestående børning/ varming av dekk.

KVALIFISERING LØRDAG –
Oppmøte lineup for deltakere kl. 17.30. Konkurranse starter 18.00. Alle biler kjører på rekke en rolig gjennomkjøring av løypa for å se hvor «clipping points» er plassert. Deretter kjører en og en bil kun ett run hver. De 20 beste går videre til finale søndag.

FINALE SØNDAG – 
Oppmøte i lineup for deltakere klokka 12.30. De 20 beste fra kvalifisering kjører et run hver. De 6 beste et nytt run, og de 3 beste av disse selve superfinalen hvor årets «Norske Gatebilmester» kåres.

PREMIEUTDELING –
Premieutdeling for topp 6 foran hovedtribunen straks etter at siste bil har kjørt. De andre deltakerne i finalen har møter også på premieutdeling for å juble for vinnere.

LINK: Les mer om Gatebil 4-6 september her.

map_track_3
Starten er ved svingen før sletta til det gamle depoet. Farten måles med radar inn i første sving. 3 kjegler (clipping points) skal passeres så tett som mulig. De 2 første med fronten og det siste med bakparten på bilen.

RESULTATER 2014:
1. Alvin Lægreid, Sogndalsfjæra – RFS Performance
2. Kenneth Moen, Frogner, Team ENI
3. Fredric Aasbø, Siggerud – Team Speedhunters/ Toyota
4. Stian Mikkelsen, Ramnes – Team DriftMonkey
5. Anders Klerud, Mysen – Team DriftMonkey
6. Reidar Andresen, Gjøvik – Team DriftMonkey

RESULTATER 2013:
1.pl: Fredric Aasbø – Toyota GT86
2.pl: Christer Halvorssen – Nissan S14
3.pl: Kenneth Moen – Toyota Supra

RESULTATER 2012:
1.pl: Kenneth Moen – Toyota Supra.
2.pl: Stig ‘Smygen’Wilhelmsen – Opel Omega
*3.pl: Nigel Colfer (Irland) – Driftmonkey Nissan SX200.
3.pl: Thomas Nicolaysen – Toyota Supra.