CECILIE STILLER UT PÅ OSLO MOTOR SHOW

Torsdag 23.10.2019: June Elise Marlén

Cecilie Arntsen mener å kunne slå fast med rimelig stor grad av sikkerhet at hun er den eneste jenta i Norge som har restaureret en Mercedes 190 med 2,3 liters motor og 16 ventiler.

– Jeg har vært på leit etter andre jenter som har samme bil som meg selv, men uten hell, sier hun.

– Jeg kjøpte bilen av en kompis som selv skulle ha den som et prosjekt, men som likevel ikke fikk tid. Så da han skulle rydde opp på gårdsplassen, ble bilen lagt ut for salg. Ingen ting kunne stoppe meg når annonsen kom ut, og etter fem timer var bilen min.

Prosjektet nærmer seg nå ferdig, og i helgen stiller hun ut bilen på Oslo Motor Show.

Måtte felle en tåre

Bilen til Cecilie er en 85-modell som aldri har vært kjørt på norske veier, selv om den har vært i Norge i 11 år. Når Cecilie hentet den var bilen et rullende chassis, og alt av interiør var plukket ut.

– Jeg hadde jo aldri skrudd en skrue på en bil før, ikke skiftet et dekk engang, så jeg visste ikke helt hva jeg satte i gang med, ler Cecilie.

– Men med gode venner og kontakter, går det bare én vei, og det er heldigvis den riktige veien.

Cecilie begynte med å demontere chassiet. Denne jobben gjorde hun selv. Hun tok så mange bilder hun kunne av prosessen, for å huske hvor alt skulle være. Motoren var det en god kompis som tok ut, og når alt var demontert ble den sendt til sandblåsing.

Slik så bilen ut høsten 2018:

Etter sandblåsing ble hele bilen sendt rett videre til sveising.

– Det  var en del som måtte sveises, og da mener jeg en god del. Greipstad biloppretting tok seg av denne jobben, og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd. Jeg måtte felle en tåre når jeg så bilen igjen. Endelig var den hel igjen!

Norges største bilmesse

Kun dashbordet var igjen innvendig, og Cecilie visset ikke hvor hun skulle begynne for å få resten av interiøret på plass.

– Jeg hadde jo ikke peiling på om jeg manglet noe, sier hun.

Men med god hjelp fra kjæresten, gode venner og andre Mercedes-entusiaster, kom hun til slutt i mål.

Bilen ble etter hvert så ferdig at den kunne sendes til lakkering. Etter det har det stort sett vært å få alle deler montert på riktig plass.

– Ja, montering, demontering, justering og så videre, bekrefter Cecilie.

– Det har blitt et dyrt prosjekt, og særlig de siste ukene har vært hektiske. Oslo Motor Show er jo det største innen bilmesse i Norge, så det er jo vanvittig gøy å kunne stille ut der.

Ulykken

Hun har vært bilinteressert så lenge hun kan huske, helt siden hun for første gang så en Mercedes. Cecilie gikk da på barneskolen. Å vokse opp i ei lita bygd som Sykkylven, hvor bilmiljøet var stort tidlig på 2000-tallet, gjore også at hun kom tett på rånemijøet i ungdomstiden. Å råne syntes lille Cecilie så skikkelig tøft ut!

– Jeg tror nok det å vokse opp så tett på bilmiljøet i hjembygda i stor grad påvirket meg til å bli den jeg ble. Fart og spenning, sladding i snøen og alt som ga adrenalin, var veldig tiltrekkende.

Helt til ulykken. I august 2009 var Cecilie ute og kjørte sammen med sin daværende samboer. De satt i hver sin bil og kappkjørte langs landeveien.

– Jeg husker bilturen, men ikke noe fra selve ulykken, før jeg våkner og skjønner at jeg ligger på taket, forteller Cecilie.

– Jeg hadde ingen skade, annet enn at armen min var full av glasskår og blod. Jeg skrek i et helt døgn av panikk.

Cecilie lå til overvåkning i ett døgn, før hun ble sendt hjem, da med større psykiske skader enn fysiske. For hendelsen satte sine spor.

– Jeg er ikke så glad i fart lenger, og jeg hater å kjøre bil når det regner, innrømmer hun.

– Utrolig nok, så elsker jeg imidlertid å sitte på i driftingbil. Da smiler jeg bredt.

Diskriminering

Cecilie har funnet drømmebilen. At hun møter på både skepsis og diskriminering i bilmiljøet, bryr hun seg lite om.

– Det er mange som er støttende også, men det finnes selvfølgelig bedrevitere som lett ødelegger stemningen, bekrefter hun.

– Men jeg prøver å ikke bry meg så mye om det. Jeg har tross alt drømt om denne bilen i flere år, og nå er den så godt som ferdig, så nå skal ingen få ødelegge!

Cecilie er spesielt takknemlig overfor samboeren, som har støttet og hjulpet til underveis. Samtidig skryter hun av Mercedes-Benz entusiastklubb:

– Veldig mange er imøtekommende og hjelper meg med alle mine spørsmål. Jeg kunne ikke bedt om en bedre bilklubb, avslutter Cecilie.

Bilen til Cecilie står utstilt hos Mercedes-Benz entusiastklubb i Hall B under Oslo Motor Show nå i helgen. Billetter kan du kjøpe her:

NEXT GATEBIL: