DAVANGER KJØRER GDS I 2019

Ole Morten Davanger har takket ja til å kjøre Gatebil Drift Series i 2019. Davanger vant nylig NM i drifting 2018, og kan bli en sterk utfordrer i neste års GDS.

– Vi vet at nivået i GDS er skyhøyt, men vi tenker at innenfor topp 8 må være et mål i hvert fall, bekrefter Davanger.

– I tillegg planlegger vi å stille i Super 3 på hovedtreffet i juli.

Ole Morten Davanger i lead med sin Nissan skyline R34, 2JZ rekkesekser og 650 hestekrefter. Foto: EL.Media

Før den tid skal Davanger gjøre noen utbedringer på bilen, som forhåpentligvis gjør den enda tightere og mer stabil. 

– Det blir radiator baki, samt å forsøke å få til en enda bedre vektfordeling, røper Davanger.

– En ny intercooler står også på lista, siden den som står på bilen nå verken gir bra flow eller kjøler noe bra. Vi har et par andre ting på ønskelista også, men må se an budsjett og sånn før vi bestemmer oss for noe mer. Vi har jo vist at bilen fungerer veldig bra slik den er, men den har fortsatt potensiale til å bli enda mye bedre, sier den rykende ferske norgesmesteren.

NM-finalen i PRO-klassen ble kjørt på Gardermoen sist helg. Davanger lå på en tredjeplass sammenlagt før finaleløpet, hele 50 poeng bak førsteplassen, så ting måtte klaffe hvis han skulle ha muligheten til å klatre helt til topps.

– Vi trengte at alt fungerte 100 prosent hele helgen, og det gjorde det, bekrefter Davanger fornøyd.

– Vi måtte gi alt, for det var både mye å vinne, men også mye å tape, hvis ting gikk dårlig. Da kunne vi falt ned på en femte- eller sjetteplass.

Dette er tredje året i Davanger kjører i Pro-klassen, og han legger ikke skjul på at han og teamet har jobbet ekstremt hardt for dette i flere år, men at det absolutt er verdt det, nå som han står med pokalen i hånda!

Ole Morten Davanger og mekaniker Andreas Mulvik jubler over NM-tittelen.

– Det er litt vanskelig å ta innover seg akkurat nå, men det synker nok inn etterhvert, sier han.

Davanger vil spesielt trekke frem noen personer som har betydd ekstra mye for han på veien til NM-tittelen:

– Først og fremst min sinnssykt dedikerte og gode mekaniker, Andreas Mulvik, og min kjære samboer Helene for all støtte og hjelp, dessuten min bror, som hjelper til med alt mulig, min arbeidsgiver og hovedsponsor Jæger Automobil AS og alle andre som hjeøper til med stort og smått.

– – – – – –

TIPS GATEBIL!
Har du tips eller ideer til hva vi bør skrive om her på Gatebil.no, så send mail til June eller Bjørn med en gang: june@gatebil.no eller bw@gatebil.no

Gatebil hovedpartner også i 2019:

Datoer Gatebil 2019 >>