Dette må til for at Aasbø ikke skal vinne FORMULA DRIFT!

Photo: Larry Chen

En kjapp scenario over hva som kan skje i løpet av nattens tildeling av poenger på FD Irwindale. (Teksten er basert på det vi har regnet oss frem til ut i fra foreløbig poenger) Hvem vinner mesterskapene?

POENGOVERSIKT:

Formula Drift USA Championship:
Poeng etter kvalifisering Irwindale:
1. Fredric Aasbo 432 Points
2. Ken Gushi 355 Points
3. Ryan Tuerck 335 Points
4. Chris Forsberg 334 Points

Formula Drift World Championship:
Poeng etter siste 8 runder + kvalifisering på Irwindale.
1. Fredric Aasbo 595 Points
2. Odi Bakchis 438 Points
3. Matt Field 343 Points
4. Masashi Yokoi 315 Points

FØLG LIVESENDING HER FRA KLOKKEN 00:40

Kristaps Bluss vil være den som avgjør skjebnen for både for Formula Drift USA og World Championship for Fredric Aasbø. Dette avgjøres alt i top 32, hvor disse gutta møter hverandre.

Om Aasbø klarer å slå ut Kristaps Bluss og går videre til top 16, vil han vinne begge mesterskapene. Skulle ikke Aasbø klare å gå videre, vil han kun vinne ett av mesterskapene. Hvilke av mesterskapene han vinner, vil da bestemmes av enten Ken Gushi eller Odi Bakshis. Vinner Ken Gushi i natt, vil Gushi ta igjen forspranget til Aasbø på 77 poeng i FD USA. Da vil Gushi få 100 poeng, noe som er 84 poeng mer enn Aasbø vil få, om Aasbø går ut i top 32.

freI den internasjonale konkurransen, vil Odi Bakshis ha muligheten til å bli verdensmester om han vinner dagens løp. Aasbø leder med 157 poeng, men det er doble poeng på Irwindale da den Kinesiske runden ble kansellert. Da kan Bakshis ha muligheten til å få 200 poeng. Om Bakshis eller Gushi ikke klarer å vinne, kan Aasbø ta gullet med seg hjem i begge mesterskapene. Spennende?

FØLG LIVESENDING HER FRA KLOKKEN 00:40